Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ex-MFF:are bryter kontraktet – fick inte betalt

Förra MFF-anfallaren Alex Nilsson bryter kontraktet med sin klubb på Malta.
– Jag har inte fått betalt på två månader, säger han.

Alex Nilsson i Skånecupen 2014 med MFF mot Barrikaden och Johan Ekberg.Bild: Sandra Henningsson
23-årige Alex Nilsson valde Qormi FC på Malta för knappt ett år sedan efter några tunga år i Malmö FF, där han först var utlånad till Landskrona Bois och sedan Trelleborgs FF.
– Jag kände att jag hade kört fast och behövde ett miljöombyte, förklarade han.
Under vårsäsongen i fjor hann han med fem mål på åtta matcher. Även under den här säsongen har han producerat med sex mål på fjorton matcher.
Men sedan december har det inte blivit någon fotboll alls.
– Jag har inte fått betalt på två månader, så jag kontaktade förbundet på Malta när ingenting hände och klubbledningen surnade till över det, berättar Alex Nilsson.
Som kontrakterad spelare måste han vara med på träningarna, men får köra för sig själv och spelar inga matcher.
– Planen nu är att bryta kontraktet och skriva på för en annan klubb på Malta. Transferfönstret stänger snart [31 januari], så jag räknar med att det bli klart under dagen [tisdag], säger Alex Nilsson.
Klubbkompisen Billy Berntsson är i samma situation och har redan brutit sitt kontrakt för att satsa på en civil karriär på Malta.
32-årige backen Billy Berntsson är fostrad i Malmö FF, som han lämnade 2003. Sedan dess har han spelat för Falkenberg, GIF Sundsvall och Hammarby i Sverige, samt Herfølge i Danmark, Kilmarnock i Skottland, Valur på Island och nu Qormi på Malta.
Gå till toppen