Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Värdet av arbetet

Maja Bajević, Berwick Street Film Collective, KP Brehmer, Revital Cohen & Tuur Van Balen, Jeuno Kim, Michala Paludan, Esther Shalev-Gerz, Mladen Stilinović, Oliver Walker


Vårt arbete. Lunds konsthall t o m 1 maj.
En överviktig manlig VD flimrar förbi på skärmen. Sen blir det svart. På skärmen intill dricker en kvinna kaffe och knattrar på en metallfärgad laptop. Efter en stund svartnar också bilden av henne. En tredje skärm visar en hantverksateljé, en fjärde en smutsig fabrik. Sist i raden bomullsplockare på oändliga fält. I ”One Euro” låter den brittiske konstnären Oliver Walker sex filmer starta samtidigt på parallella skärmar. Alla slocknar, en efter en. De visas lika länge som huvudpersonen behöver arbeta för att tjäna en euro: vd:n skrattar en sekund, bomullsplockaren sliter mer än en timme. Sådan är kapitalismen. Kall och rationell.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen