Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Hennes yogafilmer går hem på Youtube

Anna Germundsson är marknadsföraren som började med yoga för att få lika snygga armar som Madonna. Nu driver hon egen yogastudio i Bjärred och har den största svensktalande yogakanalen på Youtube.

På juldagen drog Anna Germundsson igång utmaningen "21 dagar med yoga". Under tre veckor lade hon ut instruktionsvideor på Youtube varje dag. Intresset var stort, runt 500 anmälde sig till nyhetsbrevet.
Detta är något du gör helt gratis, varför?
– Jag vill få fler att börja yoga. När man säger yoga är det många som tänker att de är för stela. Jag vill avdramatisera det lite. Med filmerna kan folk börja hemma och ingen behöver se vad de gör.
De 21 dagarna tog slut för två veckor sedan. Men utmaningen går att börja när som helst och via Anna Germundssons Youtubekanal finns även kurser för nybörjare. För ett halvår sedan bestämde hon sig för att satsa mer på filmerna. Nu har hon över 1 600 prenumeranter och har den största svensktalande yogakanalen på Youtube.
– Det är jätteroligt. Jag vill gärna växa ännu mer och att det blir en gemenskap med tvåvägskommunikation där alla utbyter erfarenheter.
Anna Germundsson fastnade för yoga runt Millenieskiftet. Det finns många anledningar att börja med yoga – bli starkare, smidigare eller kanske för att lära sig stressa mindre. Anna Germundsson tackar Madonna för att hon började.
– Det var helt enkelt för att jag ville få lika snygga armar som Madonna. Hon höll på mycket med yoga då. Och sedan gick jag på min första yogaklass och blev förälskad.
För tio år sedan startade Anna Germundsson Lunds första yogaskola, men hon fortsatte att jobba som marknadsförare. 2011 valde hon att starta eget med Yogamala.
– Jag brukar säga att jag är marknadsföraren som lade de högklackade skorna på hyllan. Under vägen har jag upptäckt att jag älskar att undervisa. Jag vill nog alltid jobba med det på något sätt. Jag utvecklas också personligen mycket av det.
Hennes yogastudio finns hemma i källaren. På dagtid håller hon klasser för gravida och nyblivna mammor. På kvällstid är det yogacore som gäller. Vårterminen drar igång 27 januari.
– Min stil är sprungen ur Ashtangayogan. Det är en väldigt fysisk form av yoga, men jag har också alltid inslag av meditationsövning i mina klasser. Andningen är en löpande tråd genom hela passet. Utan andningen är det bara ett gympastretchpass.
Vad har du för planer framöver?
– Jag tänker publicera en ny video varje tisdag hela året med olika teman. Och vem vet kanske blir det en ny utmaning. Sedan vill jag gärna ordna workshops och retreats med dem som följer mig på Youtube. Det skulle vara roligt att ordna retreats på Österlen.
På fritiden har Anna Germundsson nyligen hittat tillbaka till hästsporten. Sedan ett halvår rider hon på Lomma ridklubb.
– Det ger mig otroligt mycket glädje och energi. Jag är förvånad över hur mycket energi det ger. Jag har också fått en helt annan styrka genom yogan som hjälper när jag rider. Det är det som är grejen med yoga, den är bra för all annan träning.

Ser många likheter mellan yoga och ridning

Lycka för mig är att vara i stallet. Bli skitig under naglarna. Få borra in näsan i hästens päls. Känna gemenskapen med ryttarna i stallet. Konstant få utmanas av den inspirerande ridläraren Carina Espegren på Lomma Ridklubb som har lyft mig flera nivåer på bara några månader. Känna glädjen när den tysta kommunikationen mellan mig och hästen fungerar. Och det finns fler likheter mellan ridning och yoga än skillnader vilja jag påstå!
Namn: Anna Germundsson.
Ålder: 36.
Bor: Bjärred.
Familj: Gift med Filip. Barnen Sixten, 8, och Olle, 6.
Gör: Driver yogastudion Yogamala i Bjärred och har den största svensktalande yogakanalen på Youtube (Yogamala Sweden).
Aktuell: Startade nyligen yogautmaningen "21 dagar med yoga".
Gå till toppen