Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sjöström i Malmö – bara fåtal kan se

Sveriges största OS-hopp kommer till Malmö, men bara ett fåtal kan få se Sarah Sjöström tävla i Hylliebadet.
– Den publika kapaciteten finns inte på badet, säger Robert Johnsson i arrangörsstaben.

På Idrottsgalan i måndags hyllades Sarah Sjöström för sina mästerskapsmedaljer 2015.
Sveriges största OS-hopp i Rio till sommaren fick ta emot Radiosportens Jerringpris för andra året i rad och utsågs dessutom till Årets kvinnliga idrottare.
Till helgen tävlar hon och resten av simlandslaget på Hylliebadet i Malmö och egentligen kunde arrangörerna inte ha fått ett bättre dragplåster till den första GP-tävlingen i det splitternya badet.
Men här handlar det framförallt om att få plats med runt 500 simmare, så publik finns inte med i beräkningarna.
– Det går inte av den enkla anledningen att den publika kapaciteten inte finns på badet, säger, Robert Johnsson, klubbdirektör och chefstränare i Malmö kappsimningsklubb.
Vad gör ni om det kommer säg hundra personer som vill se tävlingen?
– Då kommer vi troligtvis att stoppa dem och så får vi titta om det finns plats, säger Robert Johnsson.
– Vi tänker ingen publik alls, men kommer att webbsända tävlingarna för att säkerställa att man i alla fall är ganska nöjd.
GP-tävlingar i Sverige är i allmänhet inga stora publikevenemang.
Premiären i Malmö blir speciell med landslaget på plats och i synnerhet stjärnan Sarah Sjöström, som är anmäld på 50 och 100 meter i såväl fjärilsim som frisim och ryggsim.
– Jag förstår att detta bli jättehajpat och det är jättebra för simningen, men dem vi vill ha dit egentligen är kommunens ansvariga politiker, säger Robert Johnsson.
Frågan ställs på sin spets kring behovet av en fullskalig arena för simning i Malmö.
– Det här är ett familjebad från början och en idrottsanläggning med begränsade publikresurser. Då får vi lösa det bäst vi kan.
Gå till toppen