Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mäktiga strapatser i västern

”The revenant” är en mäktig filmupplevelse skräddarsydd för de största biodukarna.

The revenant

USA 2015. Regi: Alejandro Gonzáles Iñárritu. Med: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Domhnall Gleeson. Åldersgräns: 15 år. Längd: 2.36.

Leonardo DiCaprio spelar pälsjägaren Hugh Glass i Alejandro Gonzáles Iñárrítus "The revenant". Skådespelaren är Oscarsnominerad för sin insats.Bild: Fox
Folkmordet på Amerikas urinvånare, stölden av deras marker och plundringen av deras resurser är ett av historiens största brott. Glorifierat i decennier av västerngenren. Uppmärksammat i några få filmer på 1970-talet. Därefter bekvämt förpassat till glömskans domäner. Utrotningspolitiken är inte heller temat för Alejandro Gonzáles Iñárrítus (”Birdman”) nya film ”The revenant”, men i skildringen av general Ashleys expedition 1822–23 till USA:s västra utmarker gör den sig oavbrutet påmind.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen