Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ingen segerfest för Eos

Ett revanschsuget Eos rivstartade och avslutade tappert mot topplaget KFUM Uppsala, men det hjälpte föga.
– Vi började bra, men vi orkade inte hålla i, säger David Terins i Eos.

Eos David Terrins sätter två av sina 16 poäng mot KFUM Uppsala.Bild: Peter Frennesson
Det var upplagt för basketfest i Eoshallen. Matcher för både damerna och herrarna i Superettan under lördagen. Först ut var herrarna som hade revansch att kräva av topplaget KFUM Uppsala. För två veckor sedan förlorade Lundalaget en jämn match borta, men med ett bättre försvar skulle ”akademikerkollegorna” betvingas.
Och Eos började bra, riktigt bra. Eos spelade snabbt och smart och kom till bra lägen i första perioden, som laget mycket rättvist ledde med tio poäng. Både David Terins och Nils Gjörup satte några snygga trepoängare.
– Då spelade vi som vi skulle, med mycket energi, säger Eos coach Milan Skobalj.
Då trodde de 173 intresserade åskådarna att det skulle bli en promenadseger, speciellt eftersom gästerna endast kom med två man på bänken. Uppsala hade dittills fått lita på individuella prestationer och inget tydde på att man kunde samla krafter till en kollektiv seger.
Men något hände.
– Vi släpper in dem för lätt och klantar oss i försvaret. De skiftar också sitt försvar från man-man till zon och det gör att vi blir alldeles för stillastående, säger David Terins.
Matchens store lirare, bortalagets Lukas Friberg, tilläts göra vad han ville. Gång på gång dribblade han sig förbi Eos försvarare och gjorde han inte poäng själv så tog lagkamraterna returerna.
– Vi lär dem göra alldeles för lätta poäng, de tog alla offensiva returer. Det var inte alls bra, säger Milan Skobalj.
Andra, tredje och stora delen av sista ”quartern” gick helt i gästernas favör, men Eos gav sig inte och med bara några minuter kvar började man ”äta upp” underläget. Med knappa minuten kvar var Eos bara en poäng – 66–67 - under och hade bollen två gånger om.
– Våra avslutning var bra. Vi var nära att fixa segern, men vi hade inte tillräckligt bra positioner när vi tog skotten, säger Milan Skobalj.
Men David Terins är lite mer självkritisk.
– Det är för sent att vakna när det bara är tre minuter kvar. Det var en tråkig förlust, säger Terins, som var hemmalagets vassaste vapen framåt med 16 poäng.
– Det gick helt okey för mig, men jag hade alldeles för mycket felpass, säger han.

Superettan: Eos-Uppsala: 69-73

Gå till toppen