Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kvinna misstänks för mord efter explosion i villaförråd

En man i 50-årsålderna omkom på lördagskvällen i samband med en explosion i ett förråd till en villa i Hjärup. En kvinna sitter anhållen – polisen utreder händelsen som mord.

Larmsamtalet strax före klockan 17 talade om en explosion, och att det brann vid villan i Hjärup. När räddningstjänsten kom fram var branden släckt, men en man i 50-årsåldern hade omkommit. Han hittades i förrådet som ligger i anslutning till villan.
Åtminstone några av mannens anhöriga uppges ha befunnit sig i boningshuset under explosionen.
– Det spekuleras om olika orsaker men vi vet bara att det har varit en explosion och att en person har avlidit. En oerhört tragisk händelse, säger Torbjörn Krokström på Räddningstjänsten Syd.
En kvinna greps under lördagskvällen och anhölls under söndagen av jouråklagare, när misstankarna mot henne stärkts. Hon är misstänkt för mord alternativt dråp alternativt vållande till annans död.
– Det är mycket som är oklart i nuläget. Vi får invänta analysen av den tekniska undersökningen och vad som framkommer i förhör, men även vad den rättsmedicinska undersökningen säger, säger Maya Forstenius på Skånepolisens ledningscentral.
Stephan Söderholm, informatör vid länskriminalpolisen, vill inte gå in på några detaljer eller berätta vilken relation kvinnan har till den döde mannen.
Vad är det som gör att hon är misstänkt?
– Fynd som vi har gjort, och andra uppgifter som har framkommit under utredningen.
Vid lunchtid på söndagen var villan fortfarande avspärrad.
– Den tekniska undersökningen fortsätter, berättar Fredrik Wahlöö, yttre befäl vid Lundapolisen.
Gå till toppen