Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lunds VK lyfter mot eliten

Ett tränarbyte har tänt Lunds VK:s elitseriedrömmar.
– Vi förbereder oss som om vi redan är där, säger lagkaptenen Lovisa Bergh.

Lunds VK har inlett serien med tretton raka segrar. Serieledarna är nu äntligen på väg att ta steget upp i elitserien.
Nye tränaren Michael Jensen har lyfts fram som en väsentlig framgångsfaktor.
– Allt har höjts ett snäpp. Han har bra träningar och stort engagemang, men har även fört in nya bättre förberedelser, videoanalyser och annat som vi inte var vana vid sedan tidigare, säger lagkaptenen Lovisa Bergh.
Under tre år hade Michael Jensen ansvaret för en lyckad storsatsning i danska Lyngby, men efter att han fört laget till en andraplats i ligan kände han sig slutkörd och var inställd på ett sabbatsår. Ändå valde han i våras att träffa Lunds VK för ett förutsättningslöst möte.
– Vad jag egentligen lockades av vet jag inte, men vi hade ett bra möte och bestämde att jag skulle besöka några träningar. Lund var något helt annat än det jag kom från och det är sällan man får chansen att ta över ett lag som detta, säger han och berömmer konkurrenssituationen, lagsammanhållningen och träningsviljan.
Laget fick inför säsongen in ett par starka nyförvärv och ökade samtidigt träningsdosen.
– Vi har sagt till varandra att detta är ett förberedelse år. Vi tränar och förbereder oss som om vi är ett elitserielag. Det gör att alla vet vad som krävs nästa säsong. Mentalt är vi där redan, säger Lovisa Bergh.
Samarbetet med Michael Jensen fortsätter även nästa säsong och han räknar kallt med att det då handlar om spel i högsta serien. Truppen ska då spetsas med ytterligare några spelare, även om tränaren har stort för troende för sin nuvarande trupp.
– Det som vi stått för hittills i år är unikt. Trots framgången har spelarna fortsatt att jobba ännu hårdare och träna ännu mer. Jag ställer stora krav med det är något som alla spelarna accepterat till 100 procent. Det finns också en inställning att hela tiden ta till sig mer, säger Michael Jensen som i eftermiddag siktar på att föra sitt lag till en fjortonde seger i division 1. Kungälv gästar idrottshallen.
Möjligheterna att ta sig upp i elitserien kommande säsong är mer öppna än tidigare eftersom det finns två vakanta platser. Samtidigt är det hittills bara ett lag, Lunds VK, som visat intresse för kvalspel.
Gå till toppen