Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sjöström satte svenskt rekord

Det går att simma fort i nya Hylliebadet – i alla fall om man heter Sarah Sjöström.

Bild: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Nu var det väl inte det vassaste av de svenska rekorden som slogs. Sarah Sjöström pressade sitt personbästa med en hundradel till 28,21 på 50 m rygg.
– Inget märkvärdigt, men det var kul ändå. Det är bra att vara så här pass bra igång redan i januari, sa Sarah Sjöström efter första dagens GP-insats i Malmö.
Sex starter varav tre finaler och tre segrar.
– Normalt brukar man vara nere i diket efter så här tuffa träningsperioder, men det här kändes bra.
Sex starter även på söndagen, sedan är den här träningstävlingen över.
– Vi får se hur jag reagerar på de här loppen, menade hon.
Svenska rekordet kom bara knappa tio minuter efter den första finalsegern på paraddistansen 100 m fjäril. Snabbt snack med speakern, fem-sex längder i uppvärmningsbassängen för att hålla pulsen uppe och så bara ladda om.
– Jag tyckte jag höll väldigt bra. Fjärilssimmet var tekniskt det sämsta. Avslutningen på 50 m fritt var också bra. Jag var så fokuserad på att inte andas under loppet, 24,64 är helt okey, tyckte Sarah Sjöström.
I frisimsfinalen var det många namnkunniga simmare igång. Tvåa blev Tritons Magdalena Kuras på 25,44 och trea Ida Marko-Varga, också Triton, på 25,67.
– Pers med tre hundradelar, sa Ida Marko-Varga som var nöjd med sin dag.
– Jag hade bra tid på 200 m, 2.00,86. Inriktningen är att komma under två minuter för att komma med i lagkappslaget till OS. Jag gick ut hårt och höll länge, tyckte Marko-Varga.
Helsingborgs Sophie Hansson var under EM-kvaltiden till London i maj på 100 m bröst när hon vann på 1.08,87.
– En bra start på säsongen, tyckte hon.
Finalpasset avslutades med en hemmaseger. Ida Lindborg vann 200 m rygg på 2.16,73.
Gå till toppen