Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Sjöström satte svenskt rekord

Det går att simma fort i nya Hylliebadet – i alla fall om man heter Sarah Sjöström.

Bild: Christian Örnberg / BILDBYRÅN
Nu var det väl inte det vassaste av de svenska rekorden som slogs. Sarah Sjöström pressade sitt personbästa med en hundradel till 28,21 på 50 m rygg.
– Inget märkvärdigt, men det var kul ändå. Det är bra att vara så här pass bra igång redan i januari, sa Sarah Sjöström efter första dagens GP-insats i Malmö.
Sex starter varav tre finaler och tre segrar.
– Normalt brukar man vara nere i diket efter så här tuffa träningsperioder, men det här kändes bra.
Sex starter även på söndagen, sedan är den här träningstävlingen över.
– Vi får se hur jag reagerar på de här loppen, menade hon.
Svenska rekordet kom bara knappa tio minuter efter den första finalsegern på paraddistansen 100 m fjäril. Snabbt snack med speakern, fem-sex längder i uppvärmningsbassängen för att hålla pulsen uppe och så bara ladda om.
– Jag tyckte jag höll väldigt bra. Fjärilssimmet var tekniskt det sämsta. Avslutningen på 50 m fritt var också bra. Jag var så fokuserad på att inte andas under loppet, 24,64 är helt okey, tyckte Sarah Sjöström.
I frisimsfinalen var det många namnkunniga simmare igång. Tvåa blev Tritons Magdalena Kuras på 25,44 och trea Ida Marko-Varga, också Triton, på 25,67.
– Pers med tre hundradelar, sa Ida Marko-Varga som var nöjd med sin dag.
– Jag hade bra tid på 200 m, 2.00,86. Inriktningen är att komma under två minuter för att komma med i lagkappslaget till OS. Jag gick ut hårt och höll länge, tyckte Marko-Varga.
Helsingborgs Sophie Hansson var under EM-kvaltiden till London i maj på 100 m bröst när hon vann på 1.08,87.
– En bra start på säsongen, tyckte hon.
Finalpasset avslutades med en hemmaseger. Ida Lindborg vann 200 m rygg på 2.16,73.
Gå till toppen