Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Yoga och mat avslutade Malmös sim-GP

Det började hemma i köket hos förbundskaptenen Ulrika Sandmark. I dag samlas tjejerna för femte gången i Malmö för yoga och matlagning.

Sarah Sjöström tog sex segrar av sex möjliga under GP-tävlingarna i Malmö.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG/BILDBYRÅN
Tre lagkappslag är uttagna till OS i Rio men hur de ska formeras mer än att Sarah Sjöström ska vara med är inte klart.
– Det är bara vi tjejer. Halva medleylaget är i Australien så det blir en samling mer för de som är up and coming. Det här är bra, en samordningsgrej. Vi lär känna varandra och det är kul att göra något annat utanför simningen, säger Sarah Sjöström.
Det är matlagning med varje gång. Tjejerna fixar själv till maten. Den här gången sker det på en restaurang vid Drottningtorget i Malmö.
Vem är bästa kocken?
– Inte jag i alla fall, säger Sarah Sjöström snabbt.
– Det är inte så att jag är dålig. Har jag ett recept kan jag laga mat. Men det är inte så kul. Att hålla på i köket i ett par timmar när man tränat hårt fungerar inte för mig. Jag vill bara ha mat, in med någonting. Jag är ju alltid hungrig.
Yoga står på programmet för de tio tjejerna som är med den här gången.
– Det kommer att funka bra för mig. Tolv lopp på två dagar känns, men jag är nöjd med helgen, säger Sarah Sjöström.
Vid ett tillfälle var simtjejerna riktigt aktiva. Då fick de pröva på fäktning under ledning av Johan de Jong Skierus, sambo till Sarah Sjöström.
– Där var jag allt en oslipad diamant. Men jag hade ju testat lite grann tidigare.
Systrarna Louise och Sophie Hansson, Helsingborg, och systrarna Nathalie och Ida Lindborg, Malmö, ingår, liksom Tritons mer rutinerade duo Magdalena Kuras och Ida Marko Varga. Samtliga sex skåningar kvalade in individuellt på olika sträckor till EM i London i maj.
– Ett speciellt plus till Magdalena Kuras och Ida Marko Varga. De har varit med länge och simmar snabbare än någon gång tidigare. Jättehäftigt, säger Ulrika Sandmark.
Den speciella teambuildingen har blivit populär.
– Det är bra att träffas utanför bassängen. Ett bra tillfälle att ventilera saker som inträffar kring tävlingarna, säger Ida Marko-Varga.
Nog finns det konkurrens i gruppen. Det är ju OS-biljetter till Rio som ligger och väntar i köket.
– Vi drog igång det här som en ren tjejgrej. Under våren kommer det bli någon träff för enbart killarna som siktar mot Rio, säger Ulrika Sandmark.
Fem simmare har fått klartecken till OS. Nästa uttagning blir efter Swim Open Stockholm månadsskiftet mars-april.
Gå till toppen