Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lister en del av det nya Sverige

En ny svensk tennisgeneration ska presentera sig under Fed Cup i Israel.
Cornelia Lister är redo för en plats i det svenska dubbellaget.Bild: LUDVIG THUNMAN
När Sofia Arvidsson har lagt racket på hyllan och Johanna Larsson tackat nej blir det fyra oprövade kort som får förtroendet i gruppspelsmatcherna mot Ukraina och Portugal.
– Vi kommer ha det tufft här nere med tre motståndare på rad [torsdag mot Portugal, fredag mot Ukraina samt en placeringsmatch på lördag mot ett lag från en annan grupp],vilket innebär många matcher på kort tid, säger Fair Playspelaren Cornelia Lister som är en av fyra svenska spelare på plats i Eilat.
Spelarna i det svenska Fed Cup-laget är 20 och 21 år gamla och har tillsammans bara fyra svenska landskamper på meritlistan.
– De är redo att börja ta ansvar för den nya generationen i svensk tennis. De har haft kniven mot strupen i juniorlandslaget och nu är det dags att ha det i seniorlandslaget, säger förbundskapten Lars-Anders Wahlgren till förbundets hemsida.
Cornelia Lister är lägst rankad av de svenska spelarna, men har ett starkt dubbelår bakom sig.
Under 2015 vann hon sex dubbelturneringar och tog sig till final och semifinal i ytterligare en handfull. I singel har hon ännu inte haft riktigt samma utveckling.
– Denna gång tror jag att jag har chans att få spela, framförallt i dubbel och skulle jag få det så är jag redo, säger hon.
Gå till toppen