MFF

Pekalski pausar fotbollen - för att hjälpa flyktingar i Libanon

Ivo Pekalski har tagit en paus från fotbollen - för att hjälpa flyktingar på plats i Libanon.
– Givande att kunna hjälpa till, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Ivo Pekalski är på plats i LIbanon för att hjälpa krigsflyktingar.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Den förre MFF-mittfältaren befinner sig just nu i ett flyktingläger i Libanon och jobbar som volontär. Landet är en av dem som tagit emot allra flest flyktingar från det krigsdrabbade Syrien.
Ivo Pekalski har varit på plats sedan i fredags. Där har han hjälpt en av sina vänner med välgörenhetsprojektet "Igors humanitarian work".
– Det har alltid funnits en stor vilja att hjälpa till. När jag fick chansen att sticka ner så tog jag den. Och insatser och volontärer behövs här nere, säger Ivo Pekalski till Fotbollskanalen .
25-åringen - som spelade i MFF 2009-2013 - delar ut mat, kläder och andra förnödenheter till flyktingarna.
– Det är kallt just nu i Libanon och det är många som inte har haft några skor på fötterna. Häromdagen delade vi bland annat ut 1000 par skor till dem som har haft behovet, säger Ivo Pekalski, som ska stanna i Libanon i ytterligare tio dagar.
Viljan att hjälpa människor som har det svår har alltid funnits där, berättar Ivo Pekalski.
– Jag har varit aktiv tidigare med olika projekt. Det här senaste halvåret har jag tänkt väldigt mycket på att jag gärna vill hjälpa till direkt och kunna bidra på plats där det har behövts, säger han.
Ivo Pekalski är i nuläget klubblös efter att han kontrakt med Häcken gått ut i vinter.
Han är mitt uppe i en rehabfas för en korsbandskada.
– Men det känns positiv, och jag är övertygad om att jag förr eller senare kommer kunna välja ett alternativ som är det absolut bästa. Primärt utifrån ett fysiskt perspektiv, säger Ivo Pekalski.
Gå till toppen