Sport

Trögstartat FCR slog HIF P16

FC Rosengård laddar upp inför årets allsvenska säsong och kommande Champions League – på onsdagen blev det en 2–0-seger mot Helsingborg P16-lag.
Med många skador och sjukdomar i laget var det en relativt oerfaren startelva som huvudtränaren Jack Majgaard Jensen ställde upp med.
Saknades gjorde bland annat de rutinerade Amanda Ilested, Natasa Andonova, Marta och nyförvärvet från Eskilstuna Gaëlle Enganamouit.
Från början var det HIF som tog tag i taktpinnen men efter en kvart höjde sig FC Rosengård och första halvleken var helt jämn.
– En helt okej första halvlek men inget mer, konstaterade sportchefen Therese Sjögran.
FC Rosengård visade upp ett riktigt tajt och samspelt försvar matchen igenom och de enda lägen som HIF fick kom efter Rosengårdsslarv. Men offensivt var det inte lika självklart. I första halvlek var det ängsligt och spelarna lyckades inte skapa någonting på sista tredjedelen.
– Vi blir lite stillastående och tveksamma, konstaterade Jack Majgaard Jensen.
I andra halvlek var det ett helt annat tempo framåt och spelarna gick rakt på mål – vilket resulterade i två snabba mål. Det första gjorde Sofia Hagman med ett fint skott och det andra målet gjorde Hanna Persson som fick god hjälp av HIF-målvakten.
– Vi pratade i paus om att få in bollen bakom dem och att vi skulle försöka komma fortare till avslut, förklarade Jack Majgaard Jensen.
Gå till toppen