MFF

Fotboll för kvinnor i MFF krav i motion

Malmö FF:s medlemmar kommer att få ta ställning till om klubben ska ha fotboll för flickor på programmet. En grupp på fem kvinnor har utarbetat motionen och startar nu en kampanj för att få igenom den.
– MFF är en väldigt stark och stabil organisation där även ekonomin är god. Föreningen har goda möjligheter till en långsiktig satsning. Vi känner att det ligger rätt i tiden, säger Susanne Lundberg.

Med Anni Tjebbes, Agnes Gertten, Thelma Ernst och Isabelle Giordano har hon utarbetat motionen och kampanjen.
– Vi kommer att utnyttja sociala medier och den kraften som finns där, men också klassisk media. Vi hoppas så många medlemmar som möjligt utnyttjar sin rätt och förhoppningsvis röstar på oss. Föreningsdemokratin är det viktigaste vi har och vi hoppas att medlemmarna engagerar sig i frågan och får en god diskussion inför beslutet, utvecklar Susanne Lundberg.
Motionärerna skriver bland annat:
"Kvinnliga medlemmar i Malmö FF fick rösta i föreningen långt innan de fick rösta i riksdagsvalet. Det säger något om Malmö FF som en demokratisk förening. Alla människor, oavsett kön, får vara medlemmar i föreningen år 2016 men alla får inte spela fotboll i dess regi. Det är väldigt märkligt. Vi är Malmös största förening och bör erbjuda alla en möjlighet att återigen få spela i den himmelsblå tröjan."
I motionen krävs att MFF både startar flickfotboll och etablerar ett representationslag. Här finns ju flera alternativ - att låta talanger växa fram och så småningom bilda seniorlag, att starta ett seniorlag på lägsta nivå - eller initiera en sammanslagning med FC Rosengårds damlag.
– Det har diskuterats de olika alternativen, men vi lägger oss inte i det organisatoriska. Det är upp till MFF att ta den delen, säger Susanne Lundberg.
Vilka möjligheter tror då gruppen att man har att få igenom motionen?
– Vi tror att de är goda. Det finns många som håller med oss i våra tankar.
Gå till toppen