Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här skakar tåget genom Hallandsåsen

Edward Granville-Self var på väg hem från jobbet när Öresundståget plötsligt började skaka våldsamt inne i Hallandsåstunneln.

Edward Granville-Self bor i Östra Karup och arbetar i Ängeholm. Klockan var 17.5 onsdagen den 13 januari när Öresundståget han reste hem med passerade tunneln genom Hallandsåsen, på sin väg norrut mot Båstad.
– Det var ett vanligt Öresundståg. Plötsligt började tåget att vibrera kraftigt. Folk i vagnen undrade: ska det verkligen vara så här? berättar Edward Granville-Self.
Han tog upp sin mobil och började att filma skakningarna. Trots att tåget saktade in fortsatte skakningarna.

Edward Granville-Self har tågpendlat genom tunneln sedan den 7 januari i år.
– Detta var första och enda gången jag upplevt skakningar. Men jag har läst i HD nu om fler som upplevt samma sak, säger Edward Granville-Self som tänker fortsätta att åka tåg genom tunneln.

Bonusinfo: När tidningen laddar upp mobilklippet till YouTube får vi frågan: "Det verkar gå att få bättre stabilitet i videoklippet. Vill du att vi ska fixa det?" Vi lät bli.
Gå till toppen