Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Rosengårdsstjärna ser fram emot mötet med Manchester City

Emma Berglund gillar skarpt att FC Rosengård Champions League-laddar mot Manchester City.
– Det är tur att vi har närheten att kunna göra sådana här grejor.

På lördagen flög FC Rosengård till Manchester och bänkade sig först för att se City möta sensationslaget Leicester i Premier League.
– Jag var väldigt imponerad av Leicesters defensiv. De höll oerhört tajt bakåt, hade ofta sex man i egna boxen, säger landslagsmittbacken Emma Berglund.
Naturligtvis bjöd Manchester på klassiskt engelskt fotbollsväder - ösregn.
– Det var lite tråkigt att City inte kom igång. De spelade lite halvmesigt, men det var ändå en häftig upplevelse, intressant och kul, säger Emma Berglund.
Efter matchen tränade FC Rosengård på Citys träningsanläggning och på söndagen väntar match mot Manchesters ljusblå lag.
– Alla matcher vi får fram till Champions League-kvartsfinalerna är jätteviktiga. Det är toppen att vi kan åka på en sådan här resa, säger Emma Berglund och fortsätter:
– Men jag vet inte mycket om City. För att hänga med lagen i England på damsidan, måste man vara väldigt intresserad - för det är inte mycket som kommer gratis via media. Jag får snacka lite med "Kosse"...
Kosovare Asllani lämnade ju PSG i vinterns transferfönster för City och spelar eventuellt mot Rosengård.
Rosengård har en hel del skadeproblem. Marta tvingas vila med krampkänningar i låret, Sofie Junge Pedersen har sviter efter en hjärnskakning och Berglunds mittbackspartner Amanda Ilestedt besväras rejält av en ryggåkomma.
Nu spelar i stället Anita Asante mittback.
– Amanda och jag har ju spelat ihop så länge, men det funkar bra med Anita också. Hon gör det lätt att spela, är väldigt följsam, säger Emma Berglund.
Som också trots skadebekymmerna känner positiva vibbar inför det som väntar i mars mot Frankfurt i CL-kvartsfinalen.
– Känslan är väldigt bra. Det var en lätt grupp när jag kom in, men har en ännu bättre känsla i år. Vi är en väldigt homogen grupp.
Emma Berglund menar också att tränaren Jack Majgaard Jensen präglar laget mer nu, än när han fick hoppa in som en korttidslösning i höstas.
– Jag har märkt skillnad. I höstas ville han inte ändra så mycket, det har han gjort nu. Med många nya är det naturligt med en omstart också.
FC Rosengård startar så här mot Manchester City: Zecira Musovic - Lina Nilsson, Anita Asante, Emma Berglund, Ali Riley - Ella Masar McLeod, Ebba Wieder, Sara Björk Gunnarsdottir, Lieke Martens - Natasha Andonova, Gãelle Enganamouit.
Gå till toppen