Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Explosion vid butik i Rosengård – kraftig smällare tros vara orsak

En explosion inträffade på Bennets väg i Rosengård på måndagskvällen.
Galler och rutor skadades och flera polispatruller skickades till platsen efter att någon placerat en kraftig smällare utanför en resebutik. 

Det var klockan 18.32 som larmet om en explosion kom – från en resebutik på Bennets väg.
Först trodde polisen att explosionen utlöst inifrån butiken. 
– När patrullerna kom på plats hördes ytterligare en kraftig smäll i området. Men det kan vara vad som helst, som en raket. Vi bedömer i alla fall att vi behöver ha några patruller ute, sa Stephan Söderholm på Skånepolisens ledningscentral.
Från polis på plats rapporterades snart att det inte var några större skador inne i butiken, och ingen person ska ha skadats vid explosionen. 
– Vi hörde den rätt långt borta, så det var en ordentlig smäll. Men vad det är som exploderat vet vi inte i nuläget, sa polisens yttre befäl Eddie Rosander.
Butikens ägare var inte på plats under smällen.
– Butiken var stängd och nersläckt. Det finns en lägenhet ovanför, och enligt de uppgifter vi har var där ingen hemma där.
Polisens tekniker arbetade under kvällen på platsen.
– Nu ska en teknisk undersökning visa vad det är som har smällt, säger Eddie Rosander.
Senare på kvällen konstaterades att explosionen inte kommit inifrån butiken – utan utifrån.
– Den verkar ha kommit utifrån. Någon har lagt en större smällare vid fönstret som har exploderat, säger Stephan Söderholm.
Smällaren har varit kraftig och förutom butiken har även en intilliggande offentlig toalett skadats. 
Gå till toppen