Malmö

Malmöbor stormtrivs med livet – sjunde bäst i Europa

Malmöborna trivs riktigt bra. Landets tredje största stad hamnar på plats sju bland flera hundra, när européerna själva ska ranka hur de trivs. Stockholm hamnar på plats 16.

Det är Europeiska kommissionen som samlat in och analyserat hur invånarna i Europa själva rankar sin livskvalitet. Allra bäst placerar sig danska Aalborg, där över 70 procent av invånarna själva uppger att de är väldigt nöjda med sin totala livskvalitet.
I Malmö uppger 60 procent av invånarna att de är "mycket nöjda" med sin livskvalitet medan 36 procent är "nöjda", skriver Business Insider och illustrerar med en bild på när MFF vann över Salzburg i Champions League-playoff 2014.
I undersökningen som fokuserar på helheten ska invånarna ranka hur de trivs med "allting", där Business Insider tar möjligheter att idrotta och kollektivtrafiken som exempel på sådant som ska betygssättas. Malmö är inte den enda mindre staden som får toppbetyg utan generellt sett är det i mindre och lugnare städer som folk trivs bäst. De två nordiska grannländernas huvudstäder kniper dock varsin topplacering, med Köpenhamn på plats två och Oslo på plats sex.
Gå till toppen