Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Man ska använda hjärtat när man bakar semlor"

Mimmas Caffé Trattoria i Vellinge ligger just nu trea i Arlas kamp om Sveriges bästa semla.

Mimma Bäcklund.
Hur känns det att ha fått så många röster?
– Det är mitt i fettisdagen. Jag hinner knappt prata nu, semlorna håller på att ta slut, säger Mimma Bäcklund.
Vad är receptet för att baka en vinnande semla?
– Man ska använda hjärtat när man bakar semlor och inte bara utgå från receptet. Tillsätta det lilla extra. Då blir det gott.
Vilken är er största semmelsuccé?
– Vi var först med semmelwrapsen i Skåne förra året, så det är en återkommande succé.
Vad vill du säga till alla som röstat fram er?
– Jättetack för alla röster. Jag är ett semmelfreak själv och jag gillar våra semlor. Kul att andra gör det också.
Gå till toppen