Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pendlare: “Låter helt galet!”

Sydsvenskan skrev igår om förslaget att bygga en särskild flyktingperrong mellan Hyllie och Öresundsbron – men långt ifrån alla pendlare välkomnar förslaget.
Perrongen kan byggas väster om Hyllie station och tanken är tåg från Danmark stannar på den nya perrongen. Polisen genomför då gränskontrollerna och eventuella asylsökande får hoppa av vid den nya stationen. När kontrollerna är färdiga kör tåget till Hyllie station och fortsätter sen vidare norrut.
”Nej, nej nej! Låter helt galet! Inga flera stopp! Extrastoppet är ju inte bara för flyktingar. Alla resenärer måste ju stanna där. Det kan inte på något sätt underlätta för pendlare”, skriver Pia Ukkonen.
Hon uppger för Pendlarbloggen att även resenärerna bör få säga sitt i planeringen.
Erik hörde av sig till bloggen och berättade att förslaget gör honom orolig:
”Jag pendlar från Hyllie till Danmark varje dag och polisens förslag skulle bli en klar försämring!”, skriver han.
Dessutom anser flera tågresenärer att projektet är orealistiskt.
“Byggande inom och vid järnväg lär ta minst ett par år att genomföra. Sen är ju frågan hur de har tänkt sig kontrollen. Jag antar att det inte blir meningen att man ska gå av tåget på en ny perrong. Med tanke på den stora trängseln i rusningstrafik så går det inte att komma igenom tåget för att kontrollera pass eller biljetter”, skriver John på Sydsvenskans sida på Facebook.
Enligt Ulf Sempert, polismästare i Region syd, skulle lösningen med en ny perrong innebära att Hyllie blir fri från staket, kontroller och återgå till att bli en trafikknutpunkt.
– Vi diskuterar med Trafikverket om hur vi kan hitta en permanent lösning. För gränskontrollerna kommer nog att hålla på ett tag, säger han till Sydsvenskan.
Men pendlaren Pia Ukkonen håller inte med.
”Förslaget låter som en mycket fast och bestående lösning till denna situation som hela tiden sagts handla om tillfälliga gränskontroller. Jag kan gott förstå att arbetsförhållanden för Hylliepolisen är langt ifrån optimala. Men eftersom vi ändå har 8 000 tågpendlare som åker över Öresund varje dag, så anser jag att pendlarna borde tas hänsyn till och inkluderas i planeringen av implementeringen. Vi är en stor grupp resenärer vars vardag drabbas hårt”, skriver hon.
Vad tycker du? Hur är din resa? Skriv till nicolai.grant@sydsvenskan.se.
Gå till toppen