Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blå båten satsar på underhållning varje tisdag

Walle Westesson och Linus Höök
Nöjesbåten Blå båten satsar på tisdagsunderhållning under namnet ”Bröd & skådespel”. Varje tisdag under hela våren kommer båten att fyllas med musik, humor, teater och skeppsbakat bröd.
Duon Linus Höök och Valle Westesson laddar nu för sitt tredje år på Blå båten vid Bassängkajen i Malmö. I vår tänker de satsa på tisdagarna som en fast dag i veckan.
– Vi vill få in i folks medvetande att man alltid kan gå till Blå båten på tisdagar. Vi kommer att fortsätta med bokningar även på helgkvällar, men på tisdagarna kommer det alltid att hända något, säger Linus Höök.
– Vi vill skapa en mysig stämning här varje tisdag och det blir bara sånt som jag och Linus gillar på scen, säger Valle Westesson.
De ska baka eget bröd i skeppsugnen, men i övrigt är det picknickföreställning precis som tidigare så att man själv tar med sig det man vill förtära. Den 23 februari startar tisdagsklubben ”Bröd & skådespel” och premiärgäst blir poeten Bob Hansson och bandet Koala bar. Sen följer olika tisdagsarrangemang under hela våren:
1 mars: Richard Schicke från Björns vänner spelar solo.
8 mars: Åttonde mars Allstars. Varieté med Helena Röhr, Brita Björs, Kajsa Hilton-Brown,  Matilda Ericsson och Stella Lugosi.
15 mars: Livepodd med komikerna Dilan Apak och Moa Lundqvist som ska låta publiken styra innehållet.
22 mars: Bluegrassbandet The Original Five.
29 mars: Det franska jazzbandet Jazzcannibals.
5 april: Allsång och varieté med Magnus & Matilda samt gäster.
12 april: Poesikväll med komikern Kalle Lind och gäster.
19 april: Syskonen Harald och Caroline Leander under namnet Ett halvfranskt band.
26 april: Blå båten-revy med Valle Westesson och gäster.
3 maj: Punklegendaren Johan Johansson från KSMB.
10 maj: Valle Westesson och Kristoffer Jonzon uppträder med sitt band Ryska posten.
Vad är Blå båten-revyn för något?
– Det är jag och Ola Norén som sätter ihop en sketchföreställning. Ungefär som den jag och Kringlan Svensson gjorde med ”Lilla tant skratt” förra året. Så det blir samma koncept. Skådespelare från Malmö stadsteater och komiker från Malmös humorscen, berättar Valle Westesson.
Vad är Ryska posten då?
– Jag och Kristoffer Jonzon höll på med ett band för fem år sen, men det rann ut i sanden då. Nu tänkte vi återuppliva det. Vi har tio-femton humorlåtar som är Simon & Garfunkel-pop om knasiga grejer, säger Valle Westesson.
Men tisdagsklubben ”Bröd & skådespel” är inte det enda som händer på Blå båten i vår. I år är det 30 år sedan Olof Palme mördades och dagen innan årsdagen, den 27 februari, kommer Malmökomikern Johannes Finnlaugsson till Blå båten med sin föreställning om Palmemordet. Vis- och humorveteranen Ewert Ljusberg besöker båten den 18 mars, komikern Isak Jansson den 7 april och den danske bluessångaren Thorbjörn Risager den 8 april. Och redan nu på fredag, den 12 februari, kommer folkrockbandet West of Eden till båten med sitt nya album ”Look to the west” om den svenska utvandringen på 1800-talet.
I flera år har det pratats om den planerade flytten av Blå båten och Tintin, då de måste lämna Bassängkajen på grund av Klaffbrons stängande. Nu ligger det ansökningar inne hos stadsbyggnadskontoret och väntar på beslut om att flytta bägge båtarna till Hjälmarekajen.
– Vi hoppas att det kan ske innan sommaren, men man vet aldrig, säger Valle Westesson.
Gå till toppen