Lund

Lutfi Kolgjini rasar mot polisen efter stöld för 100 000-tals kronor

En av landets största profiler inom travsporten, Lutfi Kolgjini på Vombs nygård, blev utsatt för inbrott natten mellan måndagen och tisdagen.

Bild: Lars Dareberg 2014
Tjuvarna fick bland annat med sig tre fyrhjuliga motorcyklar, två motorsågar, två slysågar och en högtryckstvätt.
– De länsade ett av förråden på maskiner för ett par hundra tusen kronor. Men polisen har inte orkat ta sig hit ännu. Det känns som ett jäkla rättshaveri. Så fort vi upptäckte stölderna på tisdagsmorgonen gjorde vi en polisanmälan. Det verkar som det är fritt fram och stjäla i det här landet, säger Lutfi Kolgjini.
Lutfi Kolgjini AB är ett av landets största hästsportföretag med hela Europa som arbetsfält. Företaget sysselsätter ett 50-tal personer och omsätter cirka 70 miljoner kronor om året.
På gården finns det kameraövervakning. Men enligt Lutfi Kolgjini var det mörkt när inbrottet skedde vilket innebär att det är svårt att urskilja ansikten på filmen.
– Fyrhjulingarna behöver vi för att snabbt hämta och lämna hästarna i hagarna. Naturligtvis känns det inte bra att tjuvar kan härja på det här viset, trots att vi har övervakning och att det rör sig folk i området de flesta timmarna på dygnet, säger Lutfi Kolgjini.
Tjuvarna rullade ut fyrhjulingarna ur förrådet och parkerade dem på en ödetomt intill hästanläggningen. Från den tomten lastades sannolikt fyrhjulningarna upp på ett större transportfordon.
Lutfi Kolgjini och anställda på gården har knackat dörr i Vombs by för att ta reda på om någon där hört eller sett något.
– Men tyvärr, ingen har sett något mystiskt, säger han.
Kommunpolis Joakim Nyberg bekräftar att det gjordes en polisanmälan om inbrott på tisdagsmorgonen och att ingen polis har varit på brottsplatsen.
– Förundersökning är inledd och vi kommer att ta kontakt med honom inom kort. Det har i dag (läs onsdag) hållits förhör med en annan person, dock inte med Lutfi Kolgjini, säger Joakim Nyberg.
Gå till toppen