Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chefskarusell för mångmiljonbelopp

Sedan 2011 har kommunen använt 35 miljoner kronor för att lösa ut 32 chefer. Det är mycket mer pengar än de fem föregående åren, visar HD:s granskning.

Bara en av Palle Lundbergs närmaste chefer är kvar sedan han blev stadsdirektör 2011.
Åtta av nio kommunala förvaltningar har fått ny toppchef minst en gång sedan dess.
– Vi har haft en stor generationsväxling, säger Palle Lundberg.
Men det är inte hela förklaringen bakom chefskarusellen. Många har köpts ut i förtid.
Stadsdirektör Palle Lundberg försvarar att så pass många kommunala chefer köpts ut de senaste åren. "Vi har krav på oss att leverera resultat och då måste vi ha bästa möjliga organisation", säger han.Bild: Sven-Erik Svensson
Palle Lundberg har under sin tid sparkat tre förvaltningschefer: stadens skolchef Thorbjörn Jordansson, stadsbyggnadsdirektören Agneta Hammer och kulturchefen Kerstin Hassner.
Fyra äldre har fått gå i pension i förtid med ekonomiska uppgörelser. Ytterligare två har utan uppgörelse gått i pension innan de fyllde 65.
Läs också Tio dyraste uppgörelserna 2011-2015
De sparkade cheferna har fått avgångsvederlag i miljonklassen. De speciella uppgörelserna med äldre chefer rör sig också i det häradet.
Men notan för kommunen stannar inte där.
Förvaltningschefer har också gjort ekonomiska uppgörelser med chefer under sig, allt från rektorer till stadens finans- och bolagschef.
Allt som allt handlar det om 32 chefer som kostat kommunen och skattebetalarna 35 miljoner kronor de senaste fem åren, inklusive sociala avgifter.
Det är fler chefer och en kraftig ökning av kostnaderna jämfört med de fem föregående åren, visar tidningens granskning. Då fick eller tvingades 25 ledare sluta med ekonomiska uppgörelser. Summan landande på 21 miljoner kronor.
Sedan 2011 har dessutom Helsingborgs hamns vd Jo Kristian Okstad och sju andra chefer inom de kommunala bolagen slutat med avgångsvederlag eller förtida pension.
Totalsumman för de fem senaste åren blir att 40 chefer inom kommunen eller dess bolag slutat med ekonomisk uppgörelse för totalt 42 miljoner kronor.
– Sanslöst! Stadsdirektören kan inte heller tycka att det är bra. Han borde säga: Det här ska vi syna i sömmarna, säger Rolf Löfberg.
Han är rutinerad chefsförhandlare för Akademikerförbundet SSR, och har i många år företrätt chefer som köpts ut av såväl offentliga som privata arbetsgivare. I brist på forskning i ämnet har forskare med fokus på kommunal förvaltning själva pekat på Rolf Löfberg som en auktoritet.
Läs också Ex-chefer vittnar om toppstyrt Rådhus
– Åtta uppgörelser per år i en kommunal koncern känns spontant som mycket. Jag kan inte luta mig mot forskning. Men jag kan inte tänka mig att större börsbolag köper ut så många, säger Rolf Löfberg.
Palle Lundberg ger sin version:
– Varje avgångsvederlag eller särskild avtalspension är på ett sätt ett misslyckande. Vi vill så klart hålla nere det så mycket som möjligt. Men i en organisation med drygt 400 chefer är det i princip oundvikligt att inte gå skilda vägar ibland.
Men det har ökat under hans tid. Trots att han har satsat nästan 15 miljoner kronor på chefsutbildningar.
– Det är en medveten satsning på ledarskap. Och vi har gjort kraftfulla insatser i kompetensutveckling och annat stöd till chefer. Men vi har också tagit tag i de problem som varit i ledarskapet. När det, trots stödinsatser, inte går att komma till rätta med det har vi gått skilda vägar.
Men det är dyrt på flera sätt.
Kommunen får två högavlönade chefer på lönelistan samtidigt, ofta i ett till två år. Dels chefen som har fått gå, dels ersättaren på posten.
Dessutom kostar det att rekrytera en ny chef. Enligt kommunen rör det sig om 150 000-200 000 kronor för att hitta en ny förvaltningschef.
Rolf Löfberg tycker att arbetsgivaren ska välja andra vägar än utköp.
– När man når vägs ände måste man inleda en diskussion om hur personens kunskaper ska tas tillvara. Fundera kring alternativa karriärvägar. Jobba med andra arbetsuppgifter under några år. I det läget börjar du också söka andra jobb och så löser man det på så sätt. Då blir det odramatiskt, säger han.
Men Palle Lundberg tycker inte att de många avsluten och uppgörelserna är slöseri med skattepengar.
– Vi har krav på oss att leverera resultat och då måste vi ha bästa möjliga organisation. Ledarskapet ska hålla toppklass. Det har haft en prislapp. Men det har varit värt det, säger han.
Han tycker att Helsingborgs stads resultat talar för det. Han tar utmärkelser som Årets IT-kommun och andra topplaceringar på olika rankningar som intäkt för det.
– Uppdraget är tuffare i dag än för fem år sedan. Målen och ambitionerna är högre. Då gäller det att ha ledarskap som har förmågan att ta med medarbetarna på den resan, säger Palle Lundberg.
Han hänvisar också till kommunens uträkning för alla anställda, inte bara chefer. Den visar att kommunens totala kostnader för avgångsvederlag och särskilda pensioner var 65 miljoner kronor under perioden 2011-2015. Det är 15 miljoner mindre än de fem föregående åren.
​En förklaring till de högre kostnaderna 2006-2010 var att vård- och omsorgsförvaltningen under ett par år gjorde omstridda utköp av ett 30-tal vårdanställda genom ett bemanningsföretag som hette Personal Direkt.
Läs alla artiklarna i den granskande serien om Personal Direkt

Vår granskning visar också att utköpen av chefer under åren 2006 till 2010 stod för en fjärdedel av de totala kostnaderna. Under de senaste fem åren har över hälften av totalkostnaden gått till chefsutköp.

Toppcheferna som slutat

Åtta av nio förvaltningar har fått ny chef minst en gång sedan 2011 då Palle Lundberg blev stadsdirektör.
Tre har fått sparken: skolchefen Thorbjörn Jordansson, stadsbyggnadsdirektören Agneta Hammer och kulturchefen Kerstin Hassner. Alla gick vidare till nya jobb.
Två har slutat i förtid med särskild avtalspension: chefen för arbetsmarknadsförvaltningen Bengt Avedal och kulturchefen Andrea Tuchten Danielsson, som dessförinnan - 2012 - lämnat posten som vård- och omsorgschef.
Två äldre chefer blev delvis arbetsbefriade med full lön till 65-årsdagen: socialchefen Göran Jönsson och räddningschefen Jörgen Hallberg.
Två gick utan extra ersättning i pension i förtid: fastighetschefen Lars O Petersson och miljöchefen Ulla Ingers.
Under perioden har också Agneta Sander kommit och gått. Hon var miljöchef i drygt ett år innan hon sa upp sig för annat jobb.
Bara Ulf Bengtsson, stadsledningsförvaltningens chef, är kvar sedan 2011.
Gå till toppen