Malmö

Rasande mamma åtalas för rån på Busfabriken

Mamman lämnade två barn ensamma på leklandet Busfabriken. När personal ringde henne för att påtala att det inte är tillåtet blev hon rasande.
Nu åtalas mamman för rån när hon krävde entrépengen tillbaka.

Mamman berättar i förhör att hon skjutsade sin elvaåriga dotter och kompis till leklandet på Jägersro en höstdag 2013. Efter att ha löst entré betalade hon för läsk och popcorn till barnen, sen körde hon hem för att dricka kaffe med en bekant.
Men en kort stund in på fikan ringde personal från Busfabriken upp.
Det är föräldrar eller andra myndiga personer som har ansvar för minderåriga besökare i lokalen – barn får inte lämnas ensamma, enligt regelverket.
En anställd noterade att de två barnen var ensamma, och frågade dem var deras föräldrar var. Hon fick numret till mamman och ringde upp.
En stund senare kom den 39-åriga mamman tillbaka till Busfabriken.
Enligt åtalet ska hon först ha hotat den anställde och tryckt upp en hand i hennes ansikte för att därefter kräva tillbaka de 240 kronor hon betalat i entré för flickorna. Annars skulle kvinnan i personalen dö.
Mamman fick pengarna.
Mamman erkänner att hon krävt pengarna tillbaka eftersom hon inte fått muntlig information om reglerna, men nekar till att ha hotat eller varit våldsam. Hon kan eventuellt ha snuddat vid kassabiträdets ansikte.
Men händelseförloppet finns dokumenterat på övervakningsfilm som styrker personalens version. En annan anställd vittnar om att hon hört mamman skrika "Jag ska klättra över och slå ihjäl dig" och att hennes dotter då sa "Mamma vi går, jag vill inte ha något drama".
Gå till toppen