Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svedala

Hundratals kämpar för att få behålla klubbstugan

För att få behålla sin klubbstuga har Svedala IF nu lämnat in en namninsamling med fler än 750 underskrifter till kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M).

Linda Allansson Wester tog emot namninsamlingen som överlämnades av Bengt Sandberg från Svedala IF.Bild: Johanna M Karlsson
I kommunens planer för Aggarpsvallen finns inte den barackpaviljong som Svedala IF använt som klubbstuga med.
Om kommunen får som den vill ska fotbollsklubben i stället husera i den nya sporthallen som ska byggas vid Aggarpsvallen. Där får de samsas med flera andra idrottsföreningar.
– Vi har i grund och botten en positiv syn på den nya Aggarpsvallen, det blir ju exempelvis flera nya fotbollsplaner, säger Bengt Sandberg, ordförande i Svedala IF.
– Men vår klubbstuga är föreningens hjärta och nu känns det som om kommunen vill operera bort det utan att sätta in ett nytt. Prognosen brukar inte se så bra ut om man gör så.
Linda Allansson Wester menar att kommunen redan gått klubben till mötes på flera punkter.
– Vi har till exempel sett till att det finns fler omklädningsrum och att alla föreningar kan få ett eget kansli.
I sporthallen finns också större samlingslokaler som föreningarna fritt kan använda.
– Vi tänker att de kan fungera som klubbstugor, säger Linda Allansson Wester.
– Men i och med att vi måste dela på de här rummen så kan vi inte använda dem som vi använder klubbstugan idag, säger Bengt Sandberg.
Klubben menar att de delade utrymmena skulle innebära att man måste planera in sina träffar och inte kan ta spontanmöten före och efter träningar.
– Vi sysselsätter väldigt många ungdomar i den här staden i mer än 30 000 timmar om året. Vi behöver någonstans som vi kan smycka som vi vill och vara tillsammans för att få den där riktiga klubbkänslan.
Därför räckte Svedala IF på fredagseftermiddagen över en namninsamling med över 750 underskrifter till kommunen, med förhoppningen om att man inom en snar framtid ska få ett löfte om en egen klubbstuga.
– Om det blir frågan om en klubbstuga så kommer den att ligga på det område som vi kallar etapp två i det här projektet, säger Linda Allansson Wester.
– Planen för det området ska vi jobba med i ett halvår framöver, så vi kommer att fortsätta dialogen med Svedala IF.
 
 
Vill du få bättre koll på vad som händer i Svedala?
Då kan du gilla ”Här i Svedala” på Facebook och få de senaste Svedalanyheterna rakt in i ditt eget Facebookflöde.
Gå till toppen