Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Som en lång trailer

Deadpool

USA/Kanada, 2016. Regi: Tim Miller. Med: Ryan Reynolds, Karan Soni, Ed Skrein, Michael Benyaer. Åldersgräns: 15 år. Längd: 1.48.
Upptakten är filmens höjdpunkt. Sedan går det snabbt utför i sällskap med Ryan Reynolds i titelrollen.
Ryan Reynolds.Bild: Fox
Filmen är i stort en förlängd trailer av datoranimerade våldsinslag och försedd med ett metafilmiskt kommentarsspår av herr Pool själv. Denne kommenterar även kommentarerna och drar ett antal Ryan Reynolds-skämt. ”The Human Centipede” är ingenting mot att se den här filmens dönick idissla sin egen mundiarré i ett ändlöst kretslopp.
Även storyn är söndertuggad. En ”Kick-Ass”-wannabe i solkiga ”Den nakna pistolen”-kalsonger. En ”Hostel”-tortyrkomedi utan nerv. En allmänt-taskig-attityd-humor, typ ”Bad Santa”, med komiskt obegåvade skådespelare.
Och så den förment rebelliska posen. För samtidigt som man packar dialogen med könsord för den sexanalfabetiska tonårspublikens fnisshörna vågar man inte visa könsorgan i bild. Eller ge hjälten en tjej med samma alldagliga utseende som han själv har.
Nix, det här är ingen dejt­rulle, utan en oattraktiv blandning av brunstbrölande grabbfantasi och förnedringshumor med de vanliga ingredienserna: En snygg brud. En idiot i huvudrollen. En brittisk skurk. Regisserad av en överbetald nolla. Allt enligt de osedvanligt uppriktiga förtexterna.
Gå till toppen