Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmökrogen Bierhaus i konkurs

Öl- och korvrestaurangen Bierhaus i Malmö är satt i konkurs och har stängt igen. 
Stockholmsrestaurangen Bierhaus fick i november 2014 en Malmöfilial på Drottninggatan i Malmö. Med tysk öl och korv skulle man locka folk till restaurangen, men uppenbarligen har konceptet inte funkat för nu har företaget Bierhaus Malmö satts i konkurs.
Konkursförvaltaren Bo Ransnäs har därför stängt restaurangen.
– Det är normalt eftersom alkoholtillståndet upphör i och med konkursen. Så jag har stängt restaurangen, säger Bo Ransnäs.
Han ska träffa personalen på Bierhaus under måndagen och säger att det verkar finnas någon sorts konflikt mellan företagets olika ägare och att det kan vara så att konkursansökan kommer att överklagas av den ena parten.
Bierhaus facebook-sida står det att Bierhaus har stängt på grund av en vattenläcka, men det säger Bo Ransnäs inte stämmer utan att det är en av ägarna som satt upp den lappen.
– Det är mycket som är rörigt i den här konkursen, säger Bo Ransnäs.
I slutet av förra året var matprofilen Edward Blom inblandad i en konflikt mellan Bierhaus två olika restauranger, där han var missnöjd med hur hans specialskapade rätt serverades i Malmö.
Dygnet Runt har sökt Bierhaus ägare, men har inte kunnat nå dem.
Sydsvenskans ölskribent Håkan Engström bloggar om konkursen här. 
Gå till toppen