Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Tomas Löfström är död

Författaren och kulturjournalisten Tomas Löfström är död. Han blev 67 år gammal.

Tomas Löfström grundade Österlens bokcafé.Bild: Thomas Löfqvist
Det är främst som mångsidig reseskribent som Tomas Löfström har blivit känd. Hans rese- och landskapsskildringar sträcker sig från skånska Österlen till Indien och Afrika. Titeln på reportagesamlingen "Mellan Haväng och Himalaya" från 1978 skulle kunna sammanfatta författarskapet, som omfattar ett tjugotal verk.
Sedan 1987 medverkade han i återkommande perioder med krönikor och reportage i resemagasinet Vagabond. Han har också skrivit litteraturkritik i Sydsvenskan och andra dagstidningar..
Tomas Löfströms var född 1948 i Lund. Kring 1970 började han "att med utgångspunkt i studentrevolt och reseerfarenheter publicera reportage, kulturartiklar, poesi" i tidskrifter som Vår Lösen, Arbetaren, Tidssignal med flera, uppger Wikipedia.
1971 debuterade Tomas Löfström skönlitterärt med romanen "Liftare". 1977 till 1980 var han redaktör för Studiekamraten. Han ingick även i redaktionen för Karavan, tidskrift för litteratur från Tredje världen, och grundlade dessutom Österlens bokcafé mellan Rörum och Kivik.
På hemsidan hos Författarcentrum uppger Tomas Löfstöm både Österlen och Stockholm som bostadsorter.
Gå till toppen