Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bostäder vid Bollhuset

En ny byggnad vid Bollhuset för kampsporter och gymnastik.
Det önskar kultur- och fritidsnämnden som vill att kommunstyrelsen går vidare med frågan.

Två förslag för Bollhuset i Lund som lokal för gymnastik och kampsport har tagits fram.
Det förslag som politikerna i kultur- och fritidsnämnden nu går vidare med innebär att Bollhuset bevaras men att en ny byggnad byggs på parkeringsplatsen framför.
Den nya byggnaden ska bestå av underjodiskt garage och två plan som inrymmer kampsporterna och gymnastik. Ovanpå föreslås flerbostadshus med 155 lägenheter.
Tanken är att byggrätterna säljs till en bostadsaktör och att intäkterna till stor del finansierar lokalerna för kamsport och gymnastik.
Läs också Bostäder i Bollhuset?
Politikerna vill nu att kommunstyrelsen ger servicenämnden i uppdrag med att fortsätta utveckla idén.
– Jag hoppas att detta går smidigt eftersom kommunfullmäktige redan har fattat beslut om investeringar för kampsport och gymnastik, säger Joakim Friberg (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
En utredning visar att Bollhusets skick är bättre än man tidigare trott och därmed tycker politikerna att byggnaden kan renoveras i en andra etapp.
Det förslaget som politikerna valde bort innebar en utbyggnad av Bollhuset.
I Lund finns omkring 25 budo- och kampsportsföreningar och 17 föreningar med någon av gymnastikens grenar inom sin verksamhet. Totalt finns det ungefär 180 idrottsföreningar i kommunen.
Gå till toppen