Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Studieavgifter inom högre utbildning skadar Sverige"

Genom att införa en avgift på högre utbildning sätts ett ekonomiskt pris på människors frihet och deras förmåga att påverka demokratin som jämlika medborgare.
Det skriver tre företrädare för Lunds socialdemokratiska studentklubb.

Rektorsuppvaktning vid Lunds universitet. Att Sveriges studenter inte skulle ta sina studier på allvar är en ogrundad, studentfientlig myt, skriver tre företrädare för Lunds socialdemokratiska studentklubb.Bild: Sandra Henningsson
Den borgerliga studentföreningen Ateneum skriver om Sveriges universitet och hur de bör reformeras för att bli bättre och mer konkurrenskraftiga (Aktuella frågor 10/2). Skribenterna anser att svenska studenter inte tar sina studier på allvar, att deras ambitionsnivå är låg och att universiteten godkänner studenter utan krav på anständig motprestation. För att råda bot på problemen vill Ateneum införa terminsavgift för att gå på universitetet och högskola, uppvärdera humaniora och förändra finansieringssystemet för högre utbildningar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen