Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Jag älskar mitt jobb och det jag gör"

Hon är den tuffa chefen som kallar sig själv blödig. Som chef gäller det att ha både hjärna och hjärta tycker Daniella Ibis som först de senaste åren har lärt sig att tacka nej till uppdrag.

– Jag har jobbat väldigt hårt för att komma dit jag är i dag, säger Daniella Ibis som inte sticker under stol med att hon är tuff men också ödmjuk.
Flera år som kvinnlig chef i en mansdominerad värld har gett skinn på näsan.
Hon berättar om ett möte. En man som slängde ur sig: "Shit du var både snygg och smart." Mannen var förvånad - på riktigt.
– Jag blev rasande, säger Daniella.
Då bet hon tillbaka. Annars undviker hon det.
Daniella Ibis föddes utanför Kristianstad men växte upp i Malmö.
Som ung var drömmen att bli polis men en bilolycka i tonåren satte stopp för planen. Som 19-åring körde hon på en parkerad bil och smet från platsen men blev påkommen. Efterföljden blev 600 kronor i böter och en upplevelse hon aldrig glömmer.
Trots att hon flera gånger sökte sig till polisen fick hon nej. Till slut fick hon jobb som civilanställd på utlänningssektionen inom myndigheten.
Men sedan tog livet en annan vändning och för 15 år sedan fick hon jobb på ett företag som sysslade med försäljning. Ett år senare blev hon headhuntad till ett chefsjobb.
– Mitt ego sköt verkligen i höjden. Men i dag tänker jag. "Var jag inte klok?" Jag bara kastade mig in i det, berättar Daniella.
Men allt som glittrar är inte guld och redan innan Daniella hann börja sitt nya jobb hade vd:n förskingrat 30 miljoner. Efter några månader blev hon och flera andra av med jobbet.
Det var i mars i början på 2000-talet. Daniella satte upp ett mål. I maj samma år skulle hon vara anställd igen. Då ville hon jobba med bemanningsföretag – en bransch som var ny och spännande.
– Jag har alltid gillat att vara i händelsernas centrum – mitt i smeten.
Den förste juni samma år nådde hon sitt mål och tillträdde sin nästa tjänst. Efter det har chefsrollerna avlöst varandra.
– Jag måste kunna påverka. Det är inte det att jag måste bestämma, men min röst måste spela roll, svarar hon på frågan om varför hon trivs med att vara chef och berättar om vad hon tycker är viktigt på en arbetsplats: att alla är nöjda och glada.
När hon jobbar med rekrytering brukar hon under intervjun ställa frågan om det är viktigt att vara omtyckt. En gång fick hon frågan tillbaka.
– För mig är det det. Alla älskar säkert inte mig, men jag hoppas att folk tycker om mig, berättar hon.
Varför tror du att du har varit framgångsrik?
– För att jag är genuint intresserad av människor och för att jag älskar mitt jobb och det jag gör. Jag tror att om du älskar ditt jobb då är du bra på det.
Men om man inte ser jobbet som ett jobb, hur skiljer man mellan jobbtid och fritid?
– Det är en bra fråga. För ungefär ett år sedan hade jag en period när jag insåg att jag var tvungen att tacka nej till saker även om de var roliga. Jag var helt utmattad, säger Daniella Ibis och berättar att hon i dag har ett stort behov av att vara själv ibland.
Som 45-åring, berättar hon, har hon landat.
– Jag har insett att jag ibland behöver vara hemma i min onepiece och inte göra någonting, säger hon.

"Det viktigaste och bästa jag någonsin gjort i mitt liv"

Det här är mina döttrar Elena och Micaela. I särklass det viktigaste och bästa jag någonsin gjort i mitt liv. Inga framgångar i affärslivet kan ens mätas med att vara dessa tjejers mamma. Bilden är tagen i Thessaloniki, Grekland. Varje år åker vi dit och tillbringar oftast hela sommaren där med familj, släktingar och vänner - precis som jag och mina syskon gjorde med mina föräldrar! Grekland har en mycket speciell plats i våra hjärtan och vi kan inte tänka oss något annat resmål just på sommaren. Vad vi älskar med Grekland? Utöver umgänget med familjen, alla härliga och slappa dagar på stranden, utflykter som vi gör och upptäcker nya ställen, den fantastiskt goda maten, och att bara kunna vara utan måsten och tvång.

Daniella Ibis

Gör: Jobbar med rekrytering, sälj och marknadsföring och är ofta moderator eller konferencier. Är agent för boxaren Maria Lindberg.
Bor: Limhamn.
Ålder: 45 år.
Familj: Tvillingdöttrar, 19 år.
Kuriosa: Författare till feelgood table-boken Bara Bella Inga Konstigheter.
Gå till toppen