Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vad kan du inte tänka dig att köpa eller sälja på loppis?

I lördags var det Finloppis på Malmö Live. Redan en och en halv timme före öppning började kön byggas på medan de runt 80 säljarna plockade upp sina vintagekläder. Hallå var där och frågade besökare och säljare: Vad kan du inte tänka dig att köpa eller sälja på loppis?

<strong>Ebba Kastler, Lund:</strong> ”Underkläder vill man ju såklart helst köpa i första hand. Annars fins det nog inget så som jag inte skulle köpa. Jag har en klocka som jag fått av min pappa, den skulle jag aldrig sälja. Det är bara sånt, grejer med stort affektionsvärde, som jag inte skulle sälja.”
<strong>Pernilla Mesh, Malmö:</strong> ”Jag har en jacka från Burberry som jag köpte här på Finloppisen förra året, den säljer jag aldrig,” <strong>Sarah Mesch, Lund: </strong>”Jag köpte en klänning här förra gången, den har blivit en riktig favorit. Så den behåller jag ett bra tag till i alla fall.”
<strong>Britt Comnel, Tygelsjö: </strong>”Jag har väldigt lite kläder men dem jag har tycker jag väldigt mycket om. Jag handlar bara kläder av hög kvalité och ofta second hand. Jag går alltid på sådana här loppisar, det har jag gjort sedan 60-talet. Så det fins nog inget som jag skulle vägra sälja eller köpa.”
<strong>Alia Jassim, Malmö:</strong> ”Jag har nog inga grejer som är heliga för mig på det där viset. Jag har ju till exempel inte någon förlovningsring, än!” <strong>Camilla Bondesson, Malmö:</strong> ”Jag skulle aldrig sälja mina hundar. Allt annat är bara materiella ting som är utbytbart.”
<strong>Vuokko Söderena, Malmö: </strong>”Jag jobbar på Stadsmissionen och innan jag började jobba där så handlade jag nästan inget på loppis, nu handlar jag allt utom mat second hand.” <strong>Hassan Albagdadi, Malmö:</strong> ”Underkläder skulle jag inte handla på loppis, annars går allt bra. ”
<strong>Elin Karud, Malmö:</strong> ”Jag kan köpa allt second hand, eller inte underkläder då. Jag tycker att det är jättebra att vi återanvänder mer grejer. Det är bra för både miljön och ens egen ekonomi. Det är bara saker med stort affektionsvärde som jag inte skulle sälja.”
<strong>Mickael Görtz, Malmö:</strong> ”Jag har köpt strumpor på loppis en gång, men där drar jag nog gränsen. Att gå på loppis är min stora hobby, så jag handlar det mesta second hand, framför allt skor. Jag har nog inget hemma som jag inte hade kunnat tänka mig att sälja, till rätt pris.”
Gå till toppen