Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Frankfurt ingen motståndare som skrämmer

FC Rosengårds tränare Jack Majgaard Jensen fick ingen skrämselhicka när han tittade på den kommande Champion League-motståndaren Frankfurt i helgen.

Visserligen blev det seger borta mot Potsdam i Bundesliga för Frankfurt men Rosengårdstränaren hittade inget sensationellt på sin spionresa.
– Naturligtvis är ett tyskt topplag ett lag med stor kvalitet men det är ingen motståndare som skrämmer, säger Jack Majgaard Jensen.
Simone Laudehr kvitterade Potsdams ledning efter en dryg timmas spel. Kort före halvtidsvilan gav Laura Storzel Frankfurt ledningen med 2-1. De två avslutande målen svarade Dzsenifer Marozsan för, segermålet inslaget i den 90:e minuten.
Det är tian och elvan, som Jack Majgaard Jensen uttrycker det, som är de farliga inslagen i Frankfurt.
– Marozsan och Laudehr är riktiga stjärnor. De kan avgöra matcher. Men laget som sådant har sina brister. Där tycker jag att vi har väl så bra organisation.
Genom segern passerade Frankfurt Wolfsburg i tabellen. Med sina 28 poäng efter 14 omgångar är Frankfurt dock tio poäng efter suveräna Bayern München.
Kvartsfinalmötet mot Frankfurt avgörs 23 mars och 30 mars. Rosengård börjar hemma.
Förberedelserna inför det här mötet börjar mer och mer ta fart. På fredag är det match i Svenska cupen hemma mot Kristianstad.
– Jag ser ganska positivt på hur allting utvecklas. Visst, vi har haft många spelare skadade ett tag men flera av de unga har klivit fram och visat att de vill vara med.
Amanda Ilestedt, Sofie Junge Pedersen och Ali Riley är spelare som fortfarande står på skadelistan. Och kommer att göra det ett tag till.
– I övrigt är alla tillbaka den här veckan. Vi har valt att ta det lugnt med de spelare som haft ont. Det är erfarna spelare som vi vet var vi har, säger Jack Majgaard Jensen.
Gå till toppen