Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barnen tar plats i populärt terränglopp

Stävie Trail är terrängloppet som växer för varje år. Nu får barnen ett eget lopp och arrangörerna Anna Nystedt och Sara Jaxell har även planer på fler evenemang.

Sarah Jaxell och Anna Nystedt satsar på ett barnlopp till Årets Stävie Trail.
Terrängloppet i skogen mellan Furulund och Stävie har blivit en hit bland många motionärer. De 800 platserna till loppet nästa söndag är slut sedan länge.
– Det är jättemånga som hört av sig och tyvärr inte får någon plats. Skogen är lite begränsad, vi kan inte släppa på alla samtidigt, säger Anna Nystedt.
Däremot finns det platser kvar till barnloppet, Stävie Mini Trail, som ordnas före. Alla barn får en medalj, bok och fika efter loppet. Banan på 750 meter har start och mål på samma ställe som Stävie Trail.
– Vi hittade en perfekt liten slinga som passar bra för barnen. Föräldrarna får springa med barnen om de vill, säger Anna Nystedt.
Vilken ålder riktar ni er till?
– Vi har sagt 5–8 år men det är bara en rekommendation. Den som är tre eller tio år och gillar att springa är såklart välkommen också.
Arrangörerna Anna Nystedt och Sarah Jaxell har inga planer på att utöka Stävie Trail ytterligare. Däremot har de fler projekt på gång.
– Vi tycker det är kul att intresset är så stort för Stävie Trail. Nu är vi ute och undersöker idéer för fler lopp. Vad det blir är lite för tidigt att säga, säger Anna Nystedt.
Vad är roligast med Stävie Trail?
– Att det är så mycket glada människor som kommer. Det är bra stämning och vi får bra feedback. Och då är det extra kul att ordna loppet.
Stävie Trail
Vad: Motionslopp för barn och vuxna.
När: Söndag 6 mars. Barnloppet Stävie Mini Trail startar klockan 10. Löparna i Stävie Trail (13 och 6,5 kilometer) startar i åtta olika grupper, med start klockan 10.30.
Var: Grönytan vid Södra Ljungvägen 33 i Furulund.
Mer info: Finns på stavietrail.se.
Gå till toppen