Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Seinabo Sey fick årets pop-Grammis

Förra året blev hon årets nykomling — i år Grammisprisades Seinabo Sey i kategorin årets pop.
— Gud vad sjukt. Tack så hemskt mycket, säger hon i sitt tacktal.

Seinabo Sey vinner pris för årets pop på Grammisgalan på Cirkus i Stockholm.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Till publikens jubel sparkade programledaren Petter Askergren i gång årets Grammisgala på Cirkus i Stockholm genom att kasta manuskorten.
— Jag blev ju inte nominerad i år, det här är ett sätt för mig att komma upp här att ta lite plats. Juryn blir inte av med mig, jag hänger kvar här som en obetald räkning, säger han.
Först ut att prisas vid galan blev Seinabo Sey som vann i kategorin årets pop.
— Tack till Salem Al Fakir, Vincent Pontare och Magnus Lidehäll, det här är er skiva. Att jag lyckades vinna en Grammis för årets pop är Magnus förtjänst som öppnade mitt sinne, säger Seinabo Sey från scenen.
Även Peter Svensson och rapparen Erik Lundin har prisats, den senare i kategorin årets hiphop/soul och årets textförfattare.
— Shit alltså! Äntligen, åtta fucking år. Alla som har stöttat mig kan nu säga "han var inte galen, han visste det", säger han i ett glatt tacktal.
Bland de som kan prisas under kvällen är bandet Amason nominerat i flest kategorier, däribland årets album och årets artist.
— Det är otroligt smickrande och kul. Det är klart att vi hoppas att vi får med oss något hem till skivbolagskontoret, särskilt när vi har fått så många nomineringar, sade sångerskan Amanda Bergman till TT inför galan.
Under kvällen uppträder bland andra Icona Pop, Ghost, Eva Dahlgren och Seinabo Sey. Petter Askergren sade innan galan att han tror att han kan dra nytta av att veta hur det känns att vara nominerad.
— Jag kan ha en förståelse för känslan och för hur publiken tycker och tänker. Det är inte läge att göra narr av andra artister och andra genrer för det är ingen som tycker att det är kul. Det viktiga är att ha en lättsam och rolig ton samtidigt som man också är väldigt seriös i sitt uppdrag, sade han till TT inför galan.
Grammisgalan direktsänds på SVT Play klockan från 17.15 och eftersänds i SVT1 klockan 21.00.
Gå till toppen