Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Kommunbygge hade "partydvärg" i dörr

När Orangeriet, Borås nya flaggskepp, i fredags slog upp dörrarna för en första after work hyrdes en dörrvakt som beskrevs som "partydvärg" in, rapporterar P4 Sjuhärad.
När Orangeriet i Borås slog upp dörrarna för after work hyrdes en dörrvakt som beskrevs som "partydvärg" in. Arkivbild.Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT
Personen är 135 centimeter lång och säljer tjänster som går under beskrivningen "partydvärg". Men tilltaget i dörren vid arrangemanget på den mötesplats som Borås kommun låtit bygga faller inte i god jord hos den som är politiskt ansvarig för byggnaden.
— Det känns ganska absurt. Jag vet inte vad deras syfte är med det här är eller vad de vill uppnå. Vi har en hållbarhetstanke kring Orangeriet och när det gäller social hållbarhet kanske det inte känns helt rätt att driva med personer med funktionsvariation, säger kommunalråd Tom Andersson (MP) till radion.
Gå till toppen