Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samarbete är receptet för att locka hungriga turister

I veckan fick Skåne sin fjärde Michelinstjärna. The New York Times har Skåne på listan över ställen att besöka 2016. Det är ingen slump. Nu ska regionen bli “Sveriges skafferi” och ett EU-projekt värt 1,5 miljarder kronor ska ge tillväxt och fler jobb. Men det krävs att mataktörerna blir digitala och lyfter varandra.

"Det är tillsammans vi är Matskåne", säger Charlotta Ranert och Anders Cederberg, initiativtagare till Skånes matfestival som hålls i maj och bjuder in 150 mataktörer från hela Skåne till Brösarp.Bild: Jenny Leyman
Fredag klockan 19 i Malmö. 36 gäster tar chansen att stänga februarikylan på Norra Skolgatan ute, för att i stället stiga in i värmen på The More Bistro. Den här kvällen har kockar från Malmös kocknätverk, Malmö Cooking, samlats för att bjuda på niorättersmeny med champagne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen