Kultur & Nöjen

Ska Zlatan-stjärnan göra Friends till Frans arena?

Vem är ledsen nu?
Inte Frans. Tonåringen från Ystad är klar för finalen med sin ”If I were sorry”. Han följer med förhandsfavoriten Molly ”Why am I crying” Sandén.

Frans gick direkt till final.Bild: Jessica Gow/TT
Frans Jeppsson-Wall har genomgått en smått häpnadsväckande utveckling, och då syftar jag inte på vad som hänt sedan han som sjuåring sjöng Zlatanlåten. Nej, viktigare just nu är hur mycket som hänt sedan han i torsdags klev upp på scenen i Gävle för de första repetitionerna. Allt var skakigt, och själv var han missnöjd med både kameraarbetet och sin sånginsats. Visst skulle det vara ett försiktigt och avslappnat framträdande, men det han åstadkom då var knappt ett framträdande alls.
Men han visste om det. Och han har jobbat enormt mycket på att få allting rätt. I direktsändning visade han vad han kan, nu stämde det. Frans Jeppsson-Wall är på väg till Friends arena och kanske på väg att bli en skånsk Jason Mraz?
Molly Sandén har redan från början nämnts som en av favoriterna, och visst gick hon vidare – det har alla artister som fått kvällens sista startnummer gjort i år: Ace Wilder, Wiktoria, Oscar Zia och nu Molly Sandén. Är det mellan dessa som det står när tävligen avgörs i Solna den 12 mars?
Även i Molly Sandéns ”Youniverse” finns ett skånskt inslag. Hon och pojkvännen Danny Saucedo har skapat låten tillsammans med Malmöbon John Alexis, producent som tidigare inte minst jobbat med Jenny ”Velvet” Pettersson, känd som Velvet.
Precis som tidigare deltävlingar röstades de äldre artisterna ut också i Gävle. Både Linda Bengtzing och den tidigare vinnaren Martin Stenmarck är ute ur tävlingen. Däremot får Dolly Style och Panetoz en ny chans, i Halmstad om en vecka. Bägge dessa har haft vissa framgångar förr i festivalen: Panetoz slutade nia för två år sedan, medan Dolly Style åtminstone nådde Andra chansen 2014. Sedan dess har två av de tre artisterna bytts ut, men inte så mycket mer.

Resultat Gävle

1. Molly Sandén: Youniverse
1. Frans: If I were sorry
3. Panetoz: Håll om mig hårt
3. Dolly Style: Rollercoaster
5. Eclipse: Runaways
6. Martin Stenmarck: Du tar mig tillbaks
7. Linda Bengtzing: Killer girl

Till andra chansen, Halmstad 5 mars

Albin & Mattias: Rik

Samir & Viktor: Bada nakna

Molly Pettersson Hammar: Hunger

Isa: I will wait

Boris René: Put your love on me

Saraha: Kizunguzungu

Panetoz: Håll om mig hårt

Dolly Style: Rollercoaster

Till final, Stockholm 12 mars

Ace Wilder: Don’t worry

Robin Bengtsson: Constellation prize

David Lindgren: We are your tomorrow

Wiktoria: Save me

Ozcar Zia: Human

Lisa Ajax: My heart wants me dead

Molly Sandén: Youniverse

Frans: If I were sorry

Gå till toppen