Malmö

Flera bilbränder på Ramels väg

Tre bilar började brinna på Ramels väg under tisdagskvällen och ljudet av en explosion hördes på platsen. Efter midnatt brann ytterligare en bil på gatan. 

– Det har hörts en smäll innan det började ryka. Så det är en möjlig explosion, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten. 
Bild: Patrick Persson
Det första larmet kom klockan 19.42. Räddningstjänsten avvaktade först uppgifter från polisen om det var säkert att åka fram till platsen. 
Det samlades mycket folk på platsen och hundpatruller skickades dit för att kunna upprätta en avspärrning och för att räddningstjänsten skulle kunna släcka bränderna. 
Många boenden sprang ner och en del försökte flytta bort sina bilar från branden. En person omhändertogs tillfälligt av polisen. 
Flera personer har hört av sig till tidningen och reagerat på polisens agerande på platsen. De menar att polisen gick onödigt hårdhänt fram för att flytta på personer. 
– Alla på Ramels väg är upprörda på polisen, säger en av de boende. 
Sydsvenskan har sökt ansvariga på polisen för en kommentar. 
Klockan 20.04 meddelade polisen att läget var under kontroll. En halvtimme senare var branden släckt och räddningstjänsten lämnade platsen. 
Bild: Patrick Persson
Vid 00.30 började ytterligare en bil brinna på vägen.
– Vi är där och släcker. Det är lugnt på platsen, säger Mats Streer vid räddningstjänsten strax innan klockan 01 natten till onsdagen. 
Bild: Hussein el-Alawi
Gå till toppen