Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Kommunen anklagas för fågelvanvård

Djurens rätt har polisanmält vad organisationen beskriver som vanvård av fåglar i Stadsparken efter att en fågel hittats död på golvet i inhägnaden.

Det är en medlem i föreningen som under de senaste åren har sett att fåglarna inte mår bra, uppger Camilla Bergvall, ordförande för Djurens rätt Lund.
Djurens rätt har tidigare gjort två anmälningar till länsstyrelsen, men eftersom situationen inte förbättrats går man nu istället till polisen.
– Fåglarna ser sjuka ut. De har plockade fjädrar och kala områden på kroppen. Det är uppenbarligen fåglar som inte mår bra, säger Camilla Bergvall.
– När vi har kikat i handlingar och begärt ut protokoll så står det att veterinär inte besöker så ofta som man ska göra och att den som är ansvarig för fågelanläggningen inte har någon utbildning vad gäller fåglar eller djurhållning överhuvudtaget. Det känns som att det är väldigt grova brister som kommunen låter slippa igenom.
Sydsvenskan talade på onsdagseftermiddagen med stadsträdgårdsmästare Karl-Oscar Seth om polisanmälan. Han vill dock avvakta med att uttala sig.
– Vi skulle vilja tala med vår entreprenör och vi måste hinna göra det innan vi vill kommentera. Vi hoppas att allt ska vara i sin ordning och att det inte ska vara några problem naturligtvis, säger han.
Gå till toppen