Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

En uppstoppad räv i trädgården?

Vi rapporterar från trädgårdsmässan som pågår i Malmö denna helgen.

Forest Feast beskrivs som en trolsk skogsträdgård med mörka undertoner där djuren tagit över festen.Bild: Charlotte Fagerlund
35 elever från Hvilans trädgårdsutbildningar har gjort idéträdgårdar med inspiration från årets hetaste trädgårdstrender. De tre vinnarbidragen ställs ut på årets upplaga av den stora trädgårdsmässan i Malmö, där mässdeltagarna får rösta på sin favorit.
Det märks att tävlingsdeltagarna har försökt ta ut svängarna. I trädgården "Forest Feast", sitter ett uppstoppat rådjur bakom ett bord som dignar av rotfrukter och kottar. På marken nedanför bordet står en uppstoppad räv med gala-hatt och en uppstoppad vit kanin med lila fluga. Det är som att kliva in i en sagovärld.
Off The Grid handlar om självhushållning i staden med fokus på hållbarhet.Bild: Charlotte Fagerlund
I tävlingsbidraget "Of The Grid" har man plockat upp trenden med stadsodling och att odla ätbart. I ett hörn är gamla bildäck staplade på varandra, fyllda med morötter, lökar och växande örter. I trådar hänger gamla petflaskor och konservburkar som gjorts om till odlingsbehållare och längs ena väggen löper ett sönderskuret stuprör där köksväxter tittar fram ur hålen.
Trädgården Mopedromantik har tagit sin inspiration från en bakgård vid Medelhavet.Bild: Charlotte Fagerlund
Det sista tävlingsbidraget, "Mopedromantik" har en gammal moped i fokus och har hämtat inspiration från en bakgård vid medelhavet. På marken finns en gång i form av ett trädäck av flerfärgade brädor. Lutad mot ena väggen är gamla fönster som skapar ett patinerat växthus.
De tre idéträdgårdarna finns att beskåda under alla mässans dagar.  
Se fler bilder från mässan i Himmas instagramflöde:
Ladda ner Himma-appen från App Store och se fler bilder från trädgårdsmässan!

Fakta

Stora villamässan och Vår trädgård pågår på Malmömässan i Hyllie 3 till 6 mars 2016.
Den kombinerade villa- och trädgårdsmässan är Skånes största trädgårdsmässa.
Gå till toppen