Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andreas Schönström (S) kritisk till regeringens integrationspolitik

Kommunalrådet Andreas Schönström (S) är kritisk till hur både hans eget och andra partier hanterat integrationen. Nu vill han att Malmö, Stockholm och Göteborg blir pilotstäder för en ny integrationspolitik.

Schönström förstår inte att det behövdes en flyktingkris för att komma på att asylsökande kan läsa svenska innan de fått uppehållstillstånd. Nu vill han se fler åtgärder och har tillsammans med kollegor i Göteborg och Stockholm skrivit ett förslag till regeringen.Bild: Emil Langvad
Två av tre flyktingar som bor i Malmö är fortfarande arbetslösa efter tio år. Det visar siffror som Sydsvenskan och HD tagit fram tillsammans med Statistiska Centralbyrån, SCB. Vår kartläggning av 115 elever som läste sfi för fem år sedan visade också att de idag bara tjänar 6000 kronor i genomsnitt i månaden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen