FCR

Rutinerad landslagsmålvakt lånas in till FC Rosengård

FC Rosengård plockar in en gammal landslagsmålvakt för att klara krisen på positionen.

Sofia Lundgren ska lösa Rosengårds målvaktskris.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Malmö
Det är 34-åriga Sofia Lundgren som på onsdagen skriver på papperna som gör henne till FCR-spelare under ett par månader.
– Vi är överens muntligen. Hon är klubblös för närvarande och kommer att vara det fram till sommaren. Så det är en win-win-situation, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.
Sofia Lundgren tillhörde senast Hammarby, som hon skrev på för efter att ha varit borta på grund av diskbråck i ett och ett halvt år.
Hon stod samtliga matcher för Hammarby i allsvenskan, men laget åkte ut.
– Hon ville inte spela i Elitettan. Hade ett par olika alternativ, men det blev inte av och då bestämde hon sig för att avvakta. Det är en perfekt lösning för oss, säger Therese Sjögran.
Nu börjar hon träna med FC Rosengård direkt.
– Vi skriver ett kontrakt till och med april till att börja med. Så får vi se hur läget är då. Hon är vår spelare och vi kan förlänga kontraktet då. Sofia är införstådd med att vi satsar på Erin McLeod och Zecira Musovic i det långa loppet - bara de blir fria från sina skador, säger Therese Sjögran.
Zecira Musovic bröt båtbenet i handen med U 23-landslaget och går i gips i fyra veckor.
– Vi vet att hon är borta i typ sex veckor, medan det ju är lite osäkrare med Erin, säger Therese Sjögran.
Kanadensiskan skadade knät strax före jul. Spelade OS-kval och fick en ny översträckning i knät för några veckor sedan och fick avstå sista matchen.
Hon har börjat träna ute på planen.
– Hon har inte haft ont när hon tränat nu, men knät är fortfarande svullet. Det är fortfarande osäkert om hon är klar till första Champions League-matchen, även om det är hoppfullt erkänner Therese Sjögran.
Sofia Lundgren har vunnit en rad SM-guld med Umeå, har även spelat för AIK och Linköping och har gjort 30 A-landskamper.
Gå till toppen