Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Han vill sparka igång Lommas humorscen

Komikern Tomas Ahlbeck flyttar snart till Skåne och vill starta en stand up klubb i Lomma. Men först testar han sina skämt på Lommaborna under påsken.

Tomas Ahlbeck vill etablera en scen för skånska komikertalanger i Lomma.
På skärtorsdag kör Tomas Ahlbeck showen "Så mycket bitter" på Folkets hus. Han har inspirerats mycket av brittisk humor, Monty Python och The League of Gentlemen tillhör favoriterna.
Vad handlar "Så mycket bitter" om?
– Det är en resa genom mitt liv från tonåren till min situation i dag som pappa och gift. Det finns alltid en mörk kant på livet, inte bara en guldkant.
Är du bitter?
– Man blir lätt det när man fyllt 50. Framtiden ligger 15 år bakåt och nu är det bara en långsam resa mot döden med lite avbrott för högt blodtryck och diabetes.
Om gensvaret blir bra vill Tomas Ahlbeck ordna humorkvällar i Lomma varje månad. Han bor just nu i Kista utanför Stockholm men flyttar med familjen till Skåne i sommar. Målet är att etablera en scen för oetablerade komiker.
Tomas Ahlbeck har tidigare jobbat som politisk tjänsteman, bland annat som pressekreterare för Vänsterpartiet i riksdagen.
Varför bytte du karriär?
– Jag tyckte inte att jag kom längre med det jobbet. Det finns idésprutor och förvaltare – och jag har aldrig varit en förvaltare.
Satsningen görs ihop med Lomma Folketshusförening. Ordföranden Filip Åkerberg har länge velat se mer stand up i Lomma. Förra våren var Mack (Malmö Comedy Club) här och det blir en repris under Lommafesten i maj. Nu tror Filip Åkerberg tiden är mogen för en lokal humorklubb.
– Lomma växer så det knakar. Nytt folk flyttar in och det ställs nya krav på underhållning. Varför ska man behöva åka till Malmö eller Lund för att få kultur?
Filip Åkerberg tror att humorklubben drar igång i höst. Kanske redan i sommar om alla bitar faller på plats.
Så mycket bitter
Vad: Standup med Tomas Ahlbeck. Medkomiker är Madeleine Walderhaug.
Var: Lomma Folkets hus.
När: Skärtorsdag, klockan 19.
Hur: Biljetter finns på Lomma bibliotek.
Gå till toppen