Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gjorde nätsökningar om Vilks-möte före terrordåd

Spår på nätet och en dator visar att terroristen som utförde attacker i Köpenhamn gjorde sökningar om mötet som konstnären Lars Vilks deltog i, enligt åklagaren.
Bevisen presenterades när fyra män ställdes inför rätta för medhjälp till terrorism.

Beväpnade poliser höll vakt utanför Byretten i Köpenhamn, när rättegången inleddes mot fyra män som misstänks för att ha hjälpt till vid terrordådet mot en synagoga i Köpenhamn i februari förra året.Bild: Jens Dresling/AP/TT
Byrettens största sal i Köpenhamn — rättssal 60 — är bokad i trettio dagar. Inte förrän i augusti väntas rättegången kunna avslutas. Fyra åtalade män misstänks ha hjälpt terroristen Omar Abdel Hamid el-Hussein att attackera en synagoga i centrala Köpenhamn i februari i fjol. Åklagarmyndigheten har alltså inte ställt männen till svars för medhjälp till angreppet på kulturhuset Krudttønden, där Lars Vilks deltog i ett yttrandefrihetsmöte.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen