Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Historisk seger för FC Rosengård

FC Rosengård gjorde ett bra genrep inför Champions League och vann med 2–1 mot Linköping. En historisk seger eftersom Supercupen nu läggs ner.

Finalen av Supercupen mellan svenska mästarna och cupmästarna var också debut för FC Rosengårds kanadensiska landslagsmålvakten Erin McLeod.
Lite ringrost och nervositet märktes hos McLeod. Och att hon är lite kort i rocken märktes vid ett flertal hörnor där Linköping var farligt gång på gång.
Å andra sidan kompenserade McLeod detta med bra reflexer och ett antal bra parader på närskott.
FC Rosengårds 1–0 i 16:e minuten var ett snyggt anfall där laget använde planens hela bredd. Till slut hamnade bollen hos Lieke Martens som lobbade bollen över Linköpings målvakt Cajsa Andersson.
Första halvlek var för övrigt rik på målchanser från båda lagen med Linköping som det något bättre laget.
Linköping kvitterade i 69:e minuten då FCR slarvade på mittfältet. Linköpings Fridolina Rolfö blev fri och bredisdade in bollen till höger om Erin McLeod.
Men repliken från FCR var snabb. Bara tre minuter senare nickade Emma Berglund in en hörna från Marta.
Nu väntar kvartsfinal i Champions League hemma mot Frankfurt om en vecka för FCR. Supercupen var en nyttig genomkörare för FCR mot bra motstånd, men det vill till att man snäppar upp spelet ett antal procent mot tyskorna.
Gå till toppen