Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Historisk seger för FCR

FC Rosengård gjorde ett bra genrep inför Champions League och vann finalen av Supercupen mot Linköping, en historisk seger eftersom tävlingen nu läggs ner. Samtidigt var det debut för målvakten Erin McLeod.

Nye målvakten Erin McLeod firar med sina lagkamrater efter FC Rosengårds seger över Linköping i Supercupen.Bild: PETTER ARVIDSON
Finalen av Supercupen mellan svenska mästarna och cupmästarna blir kanske inte så sörjd och saknad av så många eftersom endast 321 åskådare tog sig till Malmö IP denna kylslagna marskväll.
Det var också första matchen i FCR:s matchställ för Erin McLeod. Och en del ringrost och nervositet märktes hos den kanadensiska landslagsmålvakten.
– Jag hade glömt bort hur fysiskt spelet i Sverige är så jag var inte tillräckligt bestämd i början av matchen, säger Erin McLeod.
Hon hade problem vid Linköpings hörnor då bortalaget skapade flera farliga chanser.
– Det stämmer. Där måste jag bli mer aktiv, det är detaljer jag får rätta till.
Å andra sidan kompenserade McLeod detta med bra reflexer och ett antal bra parader på närskott.
– Jag kom mer och mer in i matchen och är glad att jag fick göra några hyggliga räddningar.
Hur var kommunikationen med försvaret?
– Bara bra. Jag måste säga att det är ett nöje att jobba med Emma (Berglund). Bara att få träna med de allra bästa spelarna i världen varje dag gör att jag måste skärpa mig.
Linköping var det bättre laget i första halvlek, men det var FCR som tog ledningen med 1–0 i den 16:e minuten efter ett mönsteranfall där laget använde planens hela bredd. Till slut hamnade bollen hos Lieke Martens som kallt lobbade bollen över Linköpings målvakt Cajsa Andersson.
– Jag tycker att vi gav bort bollen lite för lätt emellanåt, men vi har ju haft mycket skador, säger McLeod.
I andra halvlek tätade FCR till defensiven och såg till att Linköpings bränsle på högerkanten tog slut. Ändå var det gästerna som kvitterade i 69:e minuten då FCR slarvade på mittfältet. Linköpings Fridolina Rolfö blev fri och bredsidade in bollen till höger om Erin McLeod.
Men repliken från FCR var snabb. Bara tre minuter senare nickade duktige Emma Berglund in en hörna från Marta.
Nu väntar kvartsfinal i Champions League hemma mot Frankfurt om en vecka för FCR. Supercupen var en nyttig genomkörare för FCR mot bra motstånd, men det vill till att man snäppar upp spelet ett antal procent mot tyskorna.
– Jag har stor respekt för Frankfurt, men in för stor. Vi ska gå vidare, säger Erin McLeod.
Gå till toppen