Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Styrelseproffset fokuserar på förtroendekapitalet

Som barn ville hon bli frisör men livet tog henne i helt andra riktningar - mot en internationell karriär inom modevärlden och som företagsledare. Idag är hennes fokus lokalt. Som nyvald ordförande i Styrelseakademien tar hon ut riktningen för det skånska näringslivet.

Kristina Jarring Lilja är gymnasieekonom och har i övrigt fått sin formella utbildning genom Styrelseakademin. "Det blev aldrig några högskolepoäng. Jag trodde alltid att jag skulle komma tillbaka till det. Men arbetslivet har varit min skola istället."Bild: Jenny Leyman
– Människor tror alltid att jag har karriärplanerat. Men det har jag verkligen inte. Jag tror inte att det spelar någon roll om man gör upp planer för sin framtid, det är ändå alltid livet som tar över och bestämmer, säger Kristina Jarring Lilja.
Hon sitter vid ett stort ovalt bord högt upp i en av Campus Helsingborgs byggnader. Från sin plats ser hon ut över Öresund och stadskärnan. Idag tillbringar hon stora delar av sin tid i rum som dessa.
– Jag känner mig hemma i styrelserummet. Jag gillar inte termen styrelseproffs, jag föredrar professionell styrelseledamot.
Kristina Jarring Lilja arbetar i nio styrelser, bland annat i Campus Helsingborgs vänner som sammanträder just här. I veckan valdes hon också till ny ordförande för Styrelseakademien.
– Det är ett privilegium att få ha det här som sitt arbete. Som styrelseledamot har man det kontrollerande och strategiska ansvaret för ett bolag. I den positionen bidrar jag samtidigt som jag lär mig saker varje dag.
En av de viktigaste byggstenarna för ett framgångsrikt företag enligt Kristina Jarring Lilja är förtroendet.
– Jag är förtroendekapitalist. När utbudet blir större och produkterna mer lika varandra måste vi arbeta med att förvalta det förtroende som kunderna redan har för oss. Det är så vi får nya kunder.
Kristina Jarring Lilja växte upp i Nyhamnsläge utanför Helsingborg som yngsta barnet i en familj med fem syskon.
– När jag var liten ville jag bli frisör.
Men efter ekonomisk linje på gymnasiet började hon i stället att arbeta på bank. Siktet var inställt på att en dag börja läsa till jurist i Lund.
– Jag skrev in mig på en kurs men sedan fick jag erbjudande om att bli vd-assistent.
Företaget som lockade Kristina Jarring Lilja var In Wear, det danska klädföretaget som då hade sin svenska vd i Helsingborg.
– Detta var på det glada åttiotalet och det var en otroligt spännande tid.
Hon avancerade snart från assistentrollen och började arbeta med marknadsföring och PR.
– Det fanns framtidstro, optimism och mycket pengar i branschen. Vi gjorde stora modervisningar i Blå hallen.
Efter några år blev Kristina Jarring Lilja erbjuden ett jobb för In Wear i Los Angeles.
– Jag tackade ja och en månad senare var jag på väg.
Hon stannade ett halvår innan hon flyttade till New York 1987.
– Jag älskade New York. Det fanns ingen jantelag och alla var otroligt positiva till de idéer man hade.
Men det fanns andra delar av det amerikanska samhället som Kristina Jarring Lilja inte tyckte lika bra om.
– Det finns inget socialt skyddsnät. Det kan räcka att man blir sjuk och inte klarar av att betalar sin hyra, sen hamnar man på gatan och kan inte ta sig tillbaka. Det är ett hårt samhälle och jag kände att jag inte ville bli gammal i där.
Så hon återvände till Sverige.
– En av anledningarna var att jag då, 31 år gammal, gärna ville bilda familj och jag ville göra det i Sverige.
Hon fick jobb på Nilson-gruppen i Varberg.
– Jag blev produktansvarig och började resa i hela Asien för att utveckla nya produkter tillsammans med tillverkare där. Det fanns inte så mycket tid över för att träffa någon.
1996 bestämde sig Kristina Jarring Lilja för att flytta tillbaka till Helsingborg.
– När jag stod och tittade ut över Kärnan kände jag att jag var hemma och inte ville flytta vidare. Jag älskar Helsingborg. Jag tror att den enda som älskar den här staden mer än jag är Peter Danielsson [kommunstyrelsens moderate ordförande].
Tillbaka i Helsingborg träffade Kristina Jarring Lilja sin blivande man, Mats.
– Vi gifte oss förra året men när vi träffades var jag 38 år. Jag ville ha familj men jag tyckte vi var för gamla för att skaffa barn då och Mats hade en dotter, Louise, sedan innan.
Med henne utvecklade Kristina Jarring Lilja en nära relation.
– Jag tycker om termen bonusbarn. För det var verkligen en fantastisk bonus. Jag kände att jag fick den där dottern som jag alltid hade önskat mig.
För två år sedan kom Kristina Jarring Liljas bonusbarnbarn, Axel till världen. Men när Axel bara var två veckor gammal hände något ofattbart. Louise hjärta stannade plötsligt och det gick inte att rädda hennes liv.
– Det är det värsta jag har varit med om. Livet är så skört och man förstår inte hur man ska orka leva vidare, men det gör man. Fast det går inte över. Sorgen, den finns alltid kvar.
Händelsen skakade om familjen i grunden.
– Det får en att prioritera annorlunda. Louise död har gjort att jag tycker det otroligt viktigt att värna om människor som står mig nära. Vi tillbringar mycket tid tillsammans i familjen och pratar mycket om Louise. Jag tror att det hjälper.
Även om hon alltid har värdesatt och prioriterat dem som står henne nära, så var det annorlunda innan.
– Jag valde att göra karriär och då försakade jag annat. Jobbet är och har alltid varit väldigt viktigt för mig.
Efter att hon flyttat tillbaka till Helsingborg fortsatte karriären spikrakt uppåt.
Kristina Jarring Lilja återvände till In Wear under några år innan hon helt bytte bransch. Hon blev marknadschef och så småningom vd på Micro bildelsbutiker.
– Det kanske kunde verka långt borta men jag kunde detaljhandel så jag tvekade inte. Under min tid som vd tog vi företaget till börsen.
Hon var kvar på vd-posten i fem år.
– Jag började fundera på vad jag skulle göra härnäst. Jag hade redan några styrelseuppdrag och jag trivdes bra i rollen. Det var då jag bestämde mig för att satsa på mitt eget företag och 2010 satte jag igång.
Sex år senare är Kristina Jarring Lilja en maktfaktor i det skånska näringslivet. Hon väljer sina uppdrag med stor omsorg.
– Sedan Louise gick bort har jag börjat se annorlunda på min karriär. Även om jag alltid vetat att jobbet inte är viktigast så har jag insett det på ett annat sätt nu. Det har blivit ännu viktigare att företagen jag arbetar med delar mina värderingar, att de har integritet och moral gentemot sina anställda och sina kunder. Det är bara så de kan bygga sitt förtroendekapital.
Kristina Jarring Lilja.Bild: Jenny Leyman
Kristina Jarring Lilja
Bor: Helsingborg, Norra Hamnen.
Aktuell: Nyvald styrelseordförande i Styrelseakademien.
Ålder: 57 år.
Familj: Maken Mats, barnbarnet Axel 2 år och svärsonen Simon.
Fritid: Tennis (Mats har 14 SM-guld på seniornivå). Resa, god mat, läsa, inredning och kläder. ”Livet, helt enkelt”
Motto: ”Förtroende är ingenting man får, det är något man förtjänar.”
Styrelseuppdrag:
Gents AB (ordförande)
Davida AB (ordförande)
Helsingborg Citysamverkan AB (ordförande)
• Campus Helsingborgs Vänner (ordförande)
• Styrelseakademien Skåne (ordförande)
Brännbornföretagen AB (Ledamot)
MultiQ AB (Ledamot)
Miljonlotteriet (Ledamot)
• Handelsbanken Helsingborg (Ledamot)
Fyra snabba: Kristina Jarring Lilja om styrelsearbete
Vad är en bra styrelsesammansättning? ”Det beror på vad bolaget behöver just då. Det gäller att hitta kompetensluckorna och fylla dem.”
Några tips till aspirerande styrelseproffs? ”Det är viktigt att lära sig de grundläggande regelverken, så gå en utbildning. Sen gäller det ju att man är redo att ta ett steg bort ifrån det operativa och bara vara strategisk.”
Om jag blir tillfrågad? ”Innan man tackar ja till ett uppdrag ska man ställa frågan om vad man förväntas bidra med till styrelsen. Det är också viktigt att man fråga sig själv om det är det man vill och kan bidra med.”
Tycker du att kvinnor ska kvoteras till bolagsstyrelser? ”Nej. Jag är verkligen emot det. Jag tror att det finns fler kvinnor med rätt kompetens. En del bolag letar inte ordentligt. Men för att bli styrelseledamot så är det bra om du har erfarenhet av att vara vd eller sitta i ledningsgrupper. Om det sker en förändring där kommer det att återspeglas i styrelserummen.”
Text: Helena Stenkvist Söderlin
Gå till toppen