Dygnet runt

MSO spelar musiken från spelsuccén ”The Division”

Spelsuccén ”The Division” från Massive i Malmö blir nu konsertmusik. När ”Joystick 8.0” sätts upp på Malmö Live i april så blir det världspremiär för det musikaliska temat från ”The Division”.
Massives spel ”The Division” hade världspremiär den 8 mars. Nu är det dags för den musikaliska livepremiären av musiken från spelet. Kompositören Ola Strandhs musik ska framföras av Malmö symfoniorkester på konserten ”Joystick 8.0” på Malmö Live den 21–22 april.
Symfoniorkesterns Joystick-konserter har sedan 2006 bjudit på musik från kända dataspel. På konserten den 21–22 april kommer det att bli musik från ”The Division”, ”Final Fantasy VII”, ”Alan Wake” och ”Fallout 4”. Dessutom blir det cosplaytävling, retrospelsloppis, spelmelodikryss och visning av dokumentärfilmen ”Logga ut för fan (GTFO)”.
– Det som är häftigt med Joystickkonserterna är att kunna välkomna en ny publik till konserthuset som vanligtvis inte brukar komma hit. De kommer att få höra en symfoniorkester framföra en del av den spelmusik som de älskar, men de får också vara med på ett äventyr som visar dem var spelmusiken kommer ifrån, säger den brittiske dirigenten Charles Hazlewood, som jobbar med Joystick-konserterna, i ett pressmeddelande.
Läs alla artiklar om: The Division
Gå till toppen