Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vad får man lära sig på en Studentkvart?

Louise Larsson, webbredaktör på Universitetet, som samtalar med studenter som skrivit intressanta uppsatser i den nya podden "Studentkvarten".

Louise Larsson.Bild: Gunnar Menander
– Jättemycket, hoppas jag. Bland annat vad en ingenjör är för något – det kan sammanfattas med att det är en uppfinnare om man ska hårdra det. Man kommer också att få lära sig hur Star Wars och Star Trek kan säga något om vår samtid och vår värld, trots att det är science fiction.
– Det kommer också att handla om konsumenters gröna val, om Hunger Games, om vad som är gott och vad som är ont. Så att jag tror att på en Studentkvart, en akademisk kvart, så kommer man att lära sig lite av varje. Det blir som ett smakprov på vad man faktiskt skulle kunna lära sig som student. En supersnabb kurs, kan man säga.
Är det blivande studenter som är målgruppen?
– Målgruppen är främst blivande studenter, men också befintliga studenter och en intresserad allmänhet så klart.
Hur har du hittat uppsatserna?
– Jag har djupdykt i en databas som heter LUP Student Papers, som går att hitta via webben. Jag har klickat mig igenom merparten av de uppsatser som skrivits senaste två åren, valt ut de uppsatser som verkat intressanta utifrån rubriksättningen och sedan läst igenom dem.
De första avsnitten av podden är redan ute. Hur många blir det totalt?
– Vi börjar med sex avsnitt som publiceras ett i veckan varje måndag. Sedan utvärderar vi och ser hur det har fungerat. Har folk lyssnat på det och tyckt att det har varit intressant så gör vi fler, förmodligen då till hösten.
Gå till toppen